Zdravím, chcel bi som schudnuť, cim ide cas tak iba do sirky rastiem, sade na internete je kopu diet, ale ja im neverim, neexistuje nieaka normalna dieta ? ak ano prosim odporucte mi ju, dakujem. a este z cvicenim nemam problem, a kolko tak bi som mal denne cvicit pre znizenie hmotnosti ?...nechcem svaly iba menej tuku :(
Nieaka normalna dieta
ok, dakujem za rady.
Ahoj, mne jedna kamaratka poradila, aby som doobeda a na obed jedla sacharidy a poobede bielkoviny. Cize doobeda si daj nejake to pecivo, najlepsie celozrnne, ovocie, obed klasika a poobede sa snaz jest vela zeleniny, tuniaka, kuracie alebo morcacie maso (nie vyprazane !!), tofu, mozzarela, cottage cheese a ako tu uz bolo pisane, pripoj k tomu vsetkemu aj pohyb. Ja toto vsetko dodrziavam cca 3. mesiace a slo uz dole 5 kg.
Praveze ziadna dieta, ale zmena stravovacich navykov ti zaruci, ze nielen schudnes, ale si aj vahu udrzis.
Jedavaj pravidelne 5 - 6x denne mensie porcie a menej kaloricke. Vyhybaj sa udeninam, sladkostiam, vyprazanym jedlam, omackam, tucnym masam, fastfoodom a pod. Pridaj vela zeleniny, hydinu a ryby na prirodno, jogurty biele, tvarohy, ovsene vlocky, ryzu atd. nesladene tekutiny cca 3l.
Co sa tyka pohybu, na spalovanie tuku je najlepsi aerobny, cize napr. bicykel, korcule, plavanie. 3 - 4x do tyzdna postupne v trvani 1 hodiny.
Tak vela zdaru.