deti a branie peňazí

Príspevok v téme: deti a branie peňazí
ivetka

Mám 12 ročného syna,ktorý viackrát vzal(okolo 2000 Sk)mne alebo manželovi z odložených peňazí a kúpil si to, po čom túžil a vedel,že mu to nedovolíme,snažíme sa nerozhadzovať a neinvestovať len do značky.Asi ho to láka, keď to vidí naokolo.Horko ťažko som ho donútila priznať sa.Ak sa dalo veci vrátil do obchodu a potom sa zdal akýsi šťastnejší.Inak je to fajn chalan s kopou záujmov,má dobrý názor na iných,ak robia nesprávne veci,dá sa sním diskutovať, aj sľúbil so slzami v očiach,že sa to už nestane-(stalo sa to 3x). Bojím sa aby to neprerástlo do nejakého zlodejstva...Kde je chyba?So staršou dcérou žiadny problém nie je.

tinusska

ja budem mat za par tyzdnom 20 rokov a priznam sa aj ked nerada, ja som tiez brala rodicom peniaze, tiez som mala asi 12 rokov, ale boli to omnoho mensie ciastky ako 20 korun, sice pamatam si aj 100, ale to minimalne krat. za co sa duplovane hambim, nebrala som ich len rodicom, ale aj len tak ludom, kt. som nasla pohodenu penazenku, ale to som brala len mince. nechapem dotera ako som to dokazala spravit, hambim sa aj teraz ked si na to spomeniem. musite len striehnut, ono ho to hadam prejde, a ked nie, tak hadam pomoze len lekar.
pevne nervy prajem...

ivetka

Ďakujem všetkým za odpovede, podobné kroky ako ste písali som robila, len ste ma utvrdili, že by ste jednali podobne. Uvidím ako sa to vyvynie.

ethel

ja by som doma nedržala viac peňazí ako 1000 na bežnú potrebu,ostatné v banke...a vysvetlila by som mu,že mám len tolko a aj to len na potraviny.Dala by som mu vreckové za týždeň 20 a nech si šetrí..Je vo veku,kedy sa chce podobať ostatným a to mu nevysvetlíš...

sii

potrestaj ho, tak aby to uz nechcel spravit. Napriklad mu nic nekup ak robite rodinne nakupy. Povedz ze on si uz svoje doprial, zatrhni mu vreckove. Alebo ho zniz a povedz ak nieco chce nech si nasetri z vreckoveho. Myslim ze diskutovanie nepomoze ak to uz 3x spravil musis pristupit k tvrdsim krokom. A este nieco zmente miesto ukladania penazi na take ktore ho nenapadne, a nepovedzte to nikomu ani starsej dcere.
Viem ze to co som tu napisala je tvrde a tazke pre matku co lubi svoje deti ale je to dobry sposob ako deti naucit si vazit peniaze a to co pre nich rodicia robia. vela zdaru