Milovat a pritom trpiet, ako z toho von?

Príspevok v téme: Milovat a pritom trpiet, ako z toho von?
odhodlanie

Ahojte, mam taky zvlastny problem a zaujimali by ma vase nazory. Zijem s priatelkou uz 2,5 roka. Milujeme sa, je nam spolu uzasne. Ja som sa nenormalne zmenil, tak isto aj ona. Pred tym by sme spolu urcite nevydrzali. Ziadny problem v podstate nemame az do chvile kedy ide von, ci kam kolvek so svojou partiou. Ja nemam problem ked ide niekam sama. Mam ale neustaly pocit ze ja som dobry akurat na cez tyzdenne bytie spolu a cez viken hor sa za kamaratmi. Podotykam ze ani jeden clovek z tej partie nie je stastne zadany, su to take tie typy co nikdy na akcie neberu frajerky ci frajerov a nemaju v podstate problem uzivat si zivot ako za slobodna. Nerozumiem si dobre s nimi, stale mam pocit ze tam nepatrim. Ak frajerka aj ostane doma, alebo ideme spolu niekam sami, ci s niekym inym, som vnimany ako blbecek co ju musi mat stale pri sebe. Co ma vsak stve najviac, je to akym sposobom jedna moja frajerka. Sucho oznami ze dnes idem von s partiou, ked chces pod so mnou. Ak nieco namietam, som najhorsi a najnechapavejsi clovek, lebo ju chcem separovat od priatelov. Co je kravina. Len nechcem mat pocit ze ak by si mala vybrat, vyberie si nich. V kazdom pripade uz mam toho plne trubky a chcem sa rozist, jednoducho to ukoncit. Aj ked sa obaja milujeme, sme na sebe psychicky zavisli, ale tieto ulety a pocit toho ze som vlastne len za nejakeho debilka uz nezvladam. Ak sa o tom aj pobavime s frajerkou, vzdy to vide na rovnako, cim skor sa s tym vyrovnas, tym pre teba lepsie. Mam cely zivot zit v uzadi a byt po ruke len v tedy, ak sa nahodou nase plany nekrizuju s planmi jej vydarenych kamaratov? Ona je strasne tazka sebavedoma nepoddajna povaha a to ma desne ubija. Nechcem sa jej vzdat, ale pre zachovanie svojho psychickeho zdravia nemam na vyber, aj ked viem ze po rozchode to bude brutal nez sa dam dokopy. Neviem co mam robit, uz si pripadam ako totalny nepochopeny idiot.

lillyann

preco je pravidlo, ze byvaly partner = zakaz? Moj priatel sa obcas stretne s byvalymi, dokonca niektore su moje kamaratky a chodime spolu von a nemam problem. Teraz je predsa so mnou, oni sa rozisli.

MarryHals

Odhodlanie
Som v takej iste situácii , až na to, že ja som v podobe tvojej priatelky. Môjmu priateľovi sa to tiež nepáči keď idem von, vždy sa na tom hádame, pritom von chodím iba s mojimi kamoškami.
Preto viem ako sa cíti ona a ako asi ty.
Riešim to tak, že už nechodím tak často von s partiou. Pôjdem dva krát za mesiac a to mi musí stačiť. Inak sa to nedá. Ak by som nerobila kompromisy tak by sme asi dnes už spolu neboli.
On má kamarátky, je ich dosť - medzi nimi dokonca 2bývalé! Von s nimi však vôbec nechodí ale neverím tomu úplne keďže nie sme spolu dennodenne.

purblanka

lilyann-no ale medzi jej priateľov patrí aj bývalý.Tomu by sa radšej mala vyhýbať nie,ked už má inú lásku.Ako sa má cítiť,ked je blízko nej.Ty by si sa ako cítila na jej mieste??To radí sa dobre z druhej strany,ale skús to zažiť.

kajka01

posledne dva prispevky su trefne...hlavne si uvedom ze ona vlastne nerobi nic zle to ze chce byt aj so svojimi priatelmi jej nemozes zazlievat, s tebou je cely tyzden tak preco by nemohla jeden vecer stravit s pratelmi a co je dalsi dolezity fakt ona ta od nich neizoluje!!!! vzdy ta zavola a je to len na tebe ci pojdes, to ze ti nsadli za to uz ona nemoze musis uznat..horsie by bolo keby ti davala jasne najavo ze ta tam nechce vyslovene...skus si aj ty s niekym vyrazit von s nejakymi kamosmi...

mellinda

Myslim, ze tvoj zakladny problem je v tom, ze zatial co tvoja priatelka ma partiu svojich kamaratov, ktora je dolezita, ty podobnu partiu svojich kamaratov nemas. Ona je cely tvoj svet, a ked nie je ona, tak nemas do coho pichnut (doslova :-)). Takto sa ale moze velmi lahko stat, ze si ta prestane vazit. Ma ta totiz prilis isteho. Ty si ten, ktory na nu vzdy caka a je tam, ked to potrebuje. Problem nie je v tom, ze ona sa raz za cas chodi bavit s priatelmi, problem je, ze ten vas vztah nie je vyvazeny. Kazdy potrebuje cas aj pre seba, potrebuje dychat. Takze namiesto vycitiek sa radsej ozvi svojim starym znamym a chodte spolu na pivo. BEZ nej.

lillyann

ked sa na to skusam pozerat z objektivneho hladiska, pride mi, ze ty iba ziarlis. Bojis sa, ze tvoja priatelka si uziva, ale nie S TEBOU! o boze, kolka hroza. Tvoja priatelka robi jednu podla mna spravnu vec, a to, ze kvoli vztahu neopusti svojich dobrych kamaratov/kamosky. Ved ti este aj sama hovori, ze mozes ist s nou, ked mas obavy. Ty si preco neuzivas zabavu ako ona? To ty mas problem, nie ona.

purblanka

tak je to ťažké ked ju miluješ,a si pritlačený ju opustiť-pritlač na ňu-povedz jej,že sa ak by sa mala rozhodnúť medzi partiou a tebou,čo by urobila?Ak si na to pripravený.Ak povie že partia-povedz jej,že ak si tak vybrala,tak končíš.Uvidíš jej reakciu.Ale to fakt musiš byt pripravený na rozchod.