Moja matka ostala ležiaca a urobili sa jej značné dekubity na bokoch a ramenách. Potrebovala by som sa podrobnejšie dozvedieť o liečení dekubitov a či je možné ich vyliečiť alebo jediná možnosť je len dezinfekcia a zasušovanie.
Liečenie dekubitus u starých ležiacich pacientov
To je začiatok dekubitov, lekár ku ktorému patrí babička nech predpíše framykoinovú mastičku a kúpte si ešte krém Menalind . Natrite najprv Framykoinom a potom Menalindom.Dobrá je aj nechtíková mastička.Ale najprv to preliečte Framykoinom. Môjmu ockovi ,ktorý je dlhodobo ležiaci to veľmi pekne zaberá. Po roku aj pol je bez dekubitov. Ešte je jeden krém ale na názov si momentálne nespomeniem. Zistím a napíšem. Inak na rýchlejšie zhojenie zlomeniny sú veľmi dobré minerály v chelátovej forme, predsa len je to starší človek a tvorba kalusu trvá oveľa dlhšie ako u mladších ľudí.
Moja babicka lezi na posteli po operacii nohy neda sa jej chodit pouzivame plienky a zacal sa jej cervenat zadok nevieme si s tym dat radi.poradte nam prosim nietko.mozu to byt dekubity polohy jej menime..dakujem za radu
Polohovanie je treba robit casstejsie, nez za hodinu.Normalne sa clovek prehadzuje aj kazdych 15 minut a chory starsi clovek lezi bez pohybu ako kus dreva a potom sa v niektorych castiach prilahnutych vobec nedostava krv, ziviny a kyslik a tie sa zacnu doslova rozpadat.
Pri hojeni nehojacich sa ran sa mi osvecila zmes praskoveho cukru, kokosoveho oleja a par kvapiek GSE.
Zhruba: lyzica kokosoveho oleja, 1.5 lyzice jemneho praskoveho cukru a 10 kvapiek GSE.
ahojte,
ak by ste potrebovali dalsie informacie, mozete si prestudovat aj stranku www.hypro.cz, najdete tam celkom zaujimave informacie, ja vdakabohu ziadne z tychto pomocok nepotrebujem ale potrebujem pre svoju pracu tieto informacie a dufam, ze Vam to pomoze
zabudol som niekedy je aj liecba chirurgicka
ahoj. ohladom dekubitou (dekubitus) chory by mal lezat vzdy na cistom napnutom postelnom pradle.Pravde mal by byt aj cisty.Polohovat by sa mal cez den kazde 2 hodiny a vecer kazde 3 hodiny v noci.Chrbat vzdy pri polohovani natriet-premasirovat neakou mastou viem ze sa pouzivaju menalind spej,na zadok je vraj dobry menalind krem v takej tube. Na vzniknuty dekubit sa pouzivaju rozne pomocky pamätam si ze sme pouzivali na dezinfekciu betadine ale su tiez rozne.Nalepovali sme comfeli myslim ze v lekarni by vam mali poradit ake naplaste existuju.tiez je dobra bio lampa vysusuje to. pri polohovani by sme mali pouzivat rozne molitanove-antidekubitne pomocky aby sme udrzali polohu choreho napr. na boku...
na preležaniny ako bolo odporučané bioptron lampa a z Kozmetiky JUST už si to presna nepamatam bol krem na preleženiny a pomáhal.Bol dost drahý,ale my sme nehladeli na cenu.Treba ale cez dilera to kupit.Možno ale aj v lekarni niečo dostat.Preležaniny sa nám podarilo pekne preliečit,ale každe 2 hodiny sme ho obracali,v noci to bolo po6 tich hodinách.Bol to celkom bezvládny pacient.No už je na pravde božej.Prajem vám skoré uzdravenie a čo najmenej utrpenia.
ahoj ľubica..moja babička ležala v Štát.F.nemocnici,každý deň po ôsmej ráno až do večer.hodinách sme niekto z rodiny boli pri nej.bolo leto,umývala som ju ráno,večer,masírovala som jej celé telo,používali sme vlastné posteľné prádlo,kúpili sme jej aj ľahúčky paplón a vankúš,v zdravotnej predajni sme kúpili na celú posteľ/nepamätám si pres.názov/matrac a koleso,ktoré sa používajú na tieto preležaniny a prípravky zn.Mela..toto všetko píšem len preto,..napriek tejto starostlivosti sme jej nedokázali pomôcť,stále mala jednu ranu,ktorá sa zväčšovala hlboko ku kosti.alternaviva ti radí biolampu,myslím,že mamičke týmto spôsobom pomôžeš.škoda že som túto inf.nemala aj ja.prajem ti veľa síl a mamičke skoré uzdravenie..všetko dobré..pa
Viem, ze dennym viacnasobnym ozarovanim rozsiahlych dekubitov biolampou sa ich podarilo u leziaceho pacienta zacelit.