Mate niekto skusenosti alebo poznate niekoho kto má takúto poruchu?
Trhanie vlasov - Trichotillomania
Moja teta trpela touto chorobou :( je to strasna vec....ale dobre ohlasy ma Albertova a jej liecba. Len ona ma bohuzial toho vela....
to musi bit pekne na hovno choroba..priroda vie bit neikedy dost zakerna...drzim palce nech to vyriesis...
barabina, mne na to zabrala nízka dávka lieku Abilify (5mg) ako jediný liek, ešte sa na to dáva aj antidepresívum Fevarin, to mne ale nikdy nepomohlo, ale niekoľkým ľudom vraj áno, trápila som sa s tým od 10rokov a v 35 rokoch som sa toho konečne zbavila po Abilify 5mg!!!
Ale pozor, lekár ti to asi nebude chcieť predpísať, moja doktorka to predsa len skúsila a bolo to super, do 3 dní som prestala trhať vlasy!! Už mi aj dorástli. Skúsila som to prestať užívať, ale trhANIE sa vrátilo, tak beriem naďalej...
ja mam tuto chorobu asi od siestich rokov. uz par rokov chodim k psychiatrovi aj psychologovi. prvy psychiater si to ani nevsimol.druhwmu som to musela povedat. lieky na anxiozu - uzkost a na ukludnenie vobec nepomahaju.anoi psycholog nevyzera,zeby vedel co s tym. som uz zufala... na slovensku nie je ani jeden odbornik. a v cechach takisto pochybujem....
Ja ras okusavam vlasy mojej neteri...
Blizsie informacie najdete na stranke www.trichotillomania.sk
Je tam aj mailova adresa, ktoru mozete kontaktovat za ucelom ziskania pomoci.
Prosim o pomoc.trapim sauz 10 rokov touto chorobou.psychológovia,psychiatri,pomôžte co robiť.neotacajte sa nám chrbtom.to sme naozaj tak zaostaly národ že sa nenájde jeden odbornik na slovenskuco by nám pomohol?
je potrebné ísť k psychiatrovi, predpíše niejaké lieky na ukľudnenie, môže to pomôcť ale nemusí. Táto choroba môže vypuknúť už v detstve, u mňa to tak bolo. Je dôležité, aby človek s týmto ochorením začal bojovať čím skôr (rôznymi cvičeniami a pod), aby sa namiesto nežiadúceho vytrhávania, zameral na niečo úplne iné. Ak rodičia toto ochorenie spozorujú u svojich detí, radšej nech rýchlo s tým niečo robia, pretože potom to bude pre nich v puberte a dospelosti mať veľmi zlé psychické následky.
Základ je aby sa človek, vyhýbal veľmi stresovým situáciám.
Napríklad škola, vzťahy v rodine a pod...
Musíte o tom niekomu povedať, najlepšie rodičom, kamarátovy,...
Ja túto chorobu mám už od svojich cca 5 rokov...