cervene flaky - ekzem? psoriaza?

Príspevok v téme: cervene flaky - ekzem? psoriaza?
Vevana

Mam 24 rokov a za posledny tyzden a pol mi z nicoho nic vznikli take cervene fliaciky na bruchu velkosti od 0,5 do 2 cm. Na bruchu ich je osem, dva mam este na rukach - na ramennej casti medzi plecom a laktom, ale tie su skoro nevidno, su blede, vyzeraju ako po postipani komarom. Fliaciky vobec nesvrbia, nepalia, ani neraguju nijako na dotyk, proste ich iba vidno, niektore su malinko vystupene nad kožu... Po rozskrabani sa nic nedeje, zoskrabe sa pokozka (biele supinky) a fliacik je rovnaky ako predtym, cerveny a bez svrbenia... Premyslam o vsetkom, od alergie az po ochorenie, psoriazu ci ekzem. Mozu to byt prvtone priznaky psoriazy? Citala som vsak, ze vacsinou postihuje klbove oblasti, a aj kozu na hlave a pod. Nemate niekto podobnu skusenost? Dakujem. Veva

Lennyx

ak je to ekzem alebo ma spodozrenie ze svrbive cervene flaky so suchou pokozkou su ekzem tak skus na to pouzit protopan mne neskutocne pomohol ulavit od svrbenia a fliacky mi zmizli do dvoch tyzdnov ale potom som upravila aj stravu a zacala jest viac hlivy

persi 1

Mne sa objavily červene fliky na boku trupu najprv sem tam potom sa to zhoršovalo presunulo sa to aj na nohy stehna.Bol som u kožnej 5 krat,davami pokažde ine maste nič poriadne nezabralo.Pripadami že sami tapu,dala mi aj antibiotika ,ked sa zda ze je to lepšie kratko na to sa to zhorši.Bol som u zubarki ,poslala ma na rengen a zistili ze mam podhnisanu 6 a zub mudrosti ten mi vytrhly dala mi antibiotika trochu sa to zlepšuje a otyžden mi vytrhnu tu 6. Dufam ze je to z tych zubov inak neviem ked vieteporadit odpište dakujem.

lilinka 23

Ahoj Vevana.... mam taký istý problem.....na hlave ma svrbi a robia sa mi chrasty uz dlhsiu dobu....ale na dekolte a prsiach a bruchu mam cervene teraz uz akoby oranzove fliaciky roznej velkosti, problem je ten ze 2 týždne nemam prístup k lekarovi som v praci ako opatrovelka.....a nemam moznost sa dať vyšetriť....niektore fliačky ma už aj bolia..... to znamena ze sprchovat sa nemam ničím pre istotu???

prirodna

Vevana ak ti to do 3 dní nezmizne určite choď ku kožnej, môže to byť aj jedno aj druhé. Ja som opísané fľaky mala vo vlasovej pokožke a na dekolte, ale svrbelo ma to. V prvom rade skús vynechať všetky kozmetické prípravky - sprcháč, deodorant, telové mlieko, parfum - všetko čo by mohlo stav zhoršiť a kúpiť si niečo v lekárni na umývanie, čo upokojuje, nedráždi a neobsahuje chemikálie čo sú v bežnej kozmetike. Mne sa osvedčil Psoristop tekuté mydlo miesto sprchovacieho gélu a na vlasy Psoristop šampón. Keď mi kožná diagnostikovala ľahšiu formu psoriázy doporučila mi aj lokálne natieranie Psoristop krémom a ten mi zabral perfektne.

nataalie.z

Ahoj,
ja som mala presne take iste priznaky pred rokom, trikrat po sebe som brala antibiotika,mala som oslabenu imunitu a zrazu sa mi zacali objavovat na bruchu a sem tam rukach a nohach cervene flaky ,isla som ku koznej ta mi povedala ze to je urcite psoriaza zlakla som sa isla som k inemu ten mi na to dal kortykoidy, za dva tri dni mi to zmizlo a pri mori sa mi to uplne vyliecilo mala som asi tri mesiace pokoj potom zase sa mierne zacalo objavovat, isla som zase k moru,mala som pokoj. Lenze teraz vo februari som znova brala antibiotika a par dni po dobrati som sa vysypala uplne cela,uz som sa na seba nemohla pozerat tak som sla ku koznemu odobrali mi kusok z toho a zistila ze je to psoriaza bohuzial :/ tiez ma to nesrvbelo,len to nevyzeralo dobre..chod urcite ku koznemu on ti povie co by to mohlo byt, drzim palce :)