Ahojte,Môj syn má akné,a tak mi dermatologička(okrem lokalnej liečby)poradila zmeniť jedalníček.POrate niejaku zeleninu,alebo hocičo čo by mal a naopak čo by mal vynechať zo svojho jedalnička.ďakujem.
Akné a stravovanie
na typicke akne, ktore sposobuju hromony nepomoze nic iba zmena hormonov. a zaludok a traviace ustrojenstvo ma vplyv na stav nasej pokozky, nechtov vlasov a pod. vsetko co do seba dame, sa ukaze na povrchu. nasa plet, nechty a vlasy su obrazom nasho vnutra. a aj keby to tak nebolo nahodou, clovek sa ma stravovat zdravo a starat sa o svoje telo.
ja od kedy som zmenila stravovacie navyky a jem zdravo, plet sa mi vyrazne zmenila
ale niečo na tom predsa bude..a za vyskušanie sa nič nedá...
nikdy nebolo dokazane, ze strava ma vplyv na akne
možem sa opýtať? vplývaju zle aj orechy na akne?
vynechat : vsetky zivocisne tuky, oleje, vyprazane jedla, bielu muku - pecivo, cukry, sladkosti, vsetky farebne malinovky perlive, parky, salamy, omacky (horcica,kecup,dresingy,tatarska), koreniny, a pod.
jest: vsetku zeleninu, okrem chilli, ovocie okrem citrusovych plodov, kuracie maso, celozrne pecivo, olej len olivovy panensky, pit caje - zeleny, aj ovocne, ale prave ovocne caje bez chemickych farbiv, rastlinne tuky, a pod.