Su zdravotne sestry platene podla vyšky vzdelania?

pracicka

Prosím Vás, potrebujem súrne niekoho ochotného, kto by mi zaslal jeden jediný príklad osprocesu podľa Kingovej. Nemienim odpisovať, len potrebujem vedieť, či som to správne pochopila - v podstate netuším, ako vôbec začať posúdenie pac.podľa Kingovej. Nechcem urobiť zásadnú chybu hneď na začiatku.
Viem, že ide o pacientovo chápanie vlastného JA, ďalej interpersonálne vzťahy a celé sa to deje v sociálnom prostredí. Sestra pacienta získava pre spoluprácu (akcia-reakcia, -)plnenie soc. roly atd).
Ale ako tam zabudovať napr. biologické potreby? proste bez príkladu sa nepohnem...vypracujem niečo a bude to zle pochopené - tomu by som sa rada vyhla.

cokocoko

hej presne tak, len ti, ktori ukoncili strednu zdravotnicku skolu ako vseobecne sestry ale o tej praxi som tiez nieco pocula, ale to nebudem tvrdit na 100% lebo by som klamala...ti co skoncili szs ako asistenti mozu osetro studovat denne. na slovensku teda.

Klea_

Jaj takže externe môžu študovať iba tí, ktorý vyšli ešte ako zdravotne sestry zo strednej pred týmto sprostým zakonom a maju minim. 2 roky praxe?

cokoladka898

ja som si to prespekulovala tak ze budem robit tu na svk ako asistent a v cesku budem studovat externe osetro...podmienka vsak je aby som robila ako asistent...takze tak je to...niektore skoly v cechcach to umoznuju...ale najblizsie brno uz napr. nie...treba ist smerom na zapad...zial

jajkafr

Klea
nemôžeš študovať externe aj keby si ako zdravotnícky asistent pracovala 5 rokov alebo aj viac, pretože ti budeš pracovať ako asistent nie ako sestra takže musíš študovať ošetro denne... môj spolužiak pracuje na oddelení ako asistent už niekoľko rokov a chcel si spraviť ošetro externe nemohol teraz chodí na denné spolu s nami a popri tom pracuje na oddelení ako asistent

Klea_

A čo v pripade ak teraz niekto skonči zdravotnu školu, vyjde ako zdravotnicky asistent. To som pochopila :-) A ak by dva roky pracoval/la ako ten zdravotnicky asistent tak po dvoch rokoch môže isť na VŠ-ošetrovatelstvo externe? Ak ma tie dva roky praxe tak už nemusi iba denne?

delphia

Bc. vzdelanie musia mat sestry ktore koncili od r. 1986 (vratane) az do teraz. pocula som o tom, ale zial, neviem v akej vyhlaske, ci vobec kde to hladat.

maturovane pred r. 1986 maju mat minim. I. st. VS iba v pripade, ak su vo funkcii a teda chcu v nej aj nadalej zotrvat, inac su nahradene VS vzdelanou sestrou.