Su zdravotne sestry platene podla vyšky vzdelania?

zdrav

ja to strasny system ked sa robia prijimacky na osetrovatelstvo z Biologie a z NOS. Asi vacsina studentov tam chodi zo strednej zdravotnickej a maju robit prijimacky z niecoho co sa na strednej ani poriadne neuci! BIO tam je len jeden rok, a NOS? to ani ziaci skoro nevedia co je! nechapem to! cele Slovensko poondiate!!****

laborant

Vsetko zalezi len a len od vnutorneho mzdoveho predpisu zamestnavatela.Niekde platia tabulky,niekde su zmluvne platy+pohyblive zlozky.V nasej nemocnici mame platove tabulky a tam sa uroven vzdelanie odraza,aj ked nie tak akoby to vsetci chceli.

92Kari

Klea - vôbec nevadí že nemáš strednú zdravotnú školu :) ja som chodila na gymnázium a bola som tam tentorok prijatá, šance nato aby ťa tam prijali máš ak si dobre prejdeš biológiu a nos teda náuku o spoločnosti :)

ema123

Ach, zle som čítala. Náklady spojené so štúdiom. V praxi to býva tak, že ak zamestnávateľ vysiela zamestnanca na školenie, pretože to potrebuje, tak mu to hradí. Ak to nie je pre zamestnávateľa nevyhnutné, tak mu to nemusí platiť. Podľa mňa by to mohol byť daňovo uznateľný náklad. Ide o to, že zamestnávateľ si zníži zisk. Zvykne preto rozhodovať ponuka a dopyt v rámci profesie. Ak si zamestnávateľ môže vyberať zo záujemcov, tak si vyberie kvalifikovaného a nemusí nič platiť.

Eleonora11

Trosicku od veci, ale prpedsa k teme. Kolegyne studuje na VS, zatial robi len Bc. a chcela by, aby jej to zamestnavatel platil, pretoze jej on doporucil, aby si rozsirila vzdelanie. On s tym suhlasi, ale nevie, ci si to potom moze dat do nakladov, ci nie. Da sa to?