Ako su prosim vas platene zdravotne sestry? Je to podla toho aj ake maju vzdelanie? Napr ak ma niektora iba strednu zdravotnu tak bude menej zarabať ako ta čo ma napr titul BC? Aj napriek tomu že budu v tej istej nemocnici robiť tú istu pracu? A ak ma titul MGR tak bude zarabať ešte viacej?
Su zdravotne sestry platene podla vyšky vzdelania?
U nás boli vlani na denné štúdium prijímačky z ošetrovateľstva a z gymnaziálnej biológie.
v ktorom roku?
ja som mala prijimacky z osetrovatelstva, somatologie a psyhologie
a este z gymnazialneho uciva, kde sa to ,,kocky,, ucia dopodrobna. odkial to asi zdravotkari maju nabrat. ach boze
ja to strasny system ked sa robia prijimacky na osetrovatelstvo z Biologie a z NOS. Asi vacsina studentov tam chodi zo strednej zdravotnickej a maju robit prijimacky z niecoho co sa na strednej ani poriadne neuci! BIO tam je len jeden rok, a NOS? to ani ziaci skoro nevedia co je! nechapem to! cele Slovensko poondiate!!****
Vsetko zalezi len a len od vnutorneho mzdoveho predpisu zamestnavatela.Niekde platia tabulky,niekde su zmluvne platy+pohyblive zlozky.V nasej nemocnici mame platove tabulky a tam sa uroven vzdelanie odraza,aj ked nie tak akoby to vsetci chceli.
Ach, zle som čítala. Náklady spojené so štúdiom. V praxi to býva tak, že ak zamestnávateľ vysiela zamestnanca na školenie, pretože to potrebuje, tak mu to hradí. Ak to nie je pre zamestnávateľa nevyhnutné, tak mu to nemusí platiť. Podľa mňa by to mohol byť daňovo uznateľný náklad. Ide o to, že zamestnávateľ si zníži zisk. Zvykne preto rozhodovať ponuka a dopyt v rámci profesie. Ak si zamestnávateľ môže vyberať zo záujemcov, tak si vyberie kvalifikovaného a nemusí nič platiť.
Trosicku od veci, ale prpedsa k teme. Kolegyne studuje na VS, zatial robi len Bc. a chcela by, aby jej to zamestnavatel platil, pretoze jej on doporucil, aby si rozsirila vzdelanie. On s tym suhlasi, ale nevie, ci si to potom moze dat do nakladov, ci nie. Da sa to?