Ahojte chcem pomoc alebo aj radu.Som už v prechode a nemôžem užívať hormonálnu liečbu z dôvodu prekonania embólie. Môžem si pomôcť len prostredníctvom nejakej stravy. Nemá niekto s tým nejaké skúsenosti? Návaly sú neznesiteľné a neviem si na to zvyknúť. Vďaka za rady.
Mam 32 a som v prechode
Ivka,
som rada,ze aspoň niečo skúsim čo si mi napísala a uvidím či to aspoň zmierni príznaky. Ja mám zdravotných problémov veľmi veľa, tak mňa už zaťažuje aj obyčajné potenie. Ale viem, že sa budem musieť s tým zmieriť a bohužiaľ žiť pokiaľ to neprejde.
Laguan bohuzial niektore zeny su v prechode uz v 32 rokoch, ine zase maju po patdesiatke a este maju pravidelny menzes.
Takze nezufaj, da sa pomoct prirodnymi hormonalnymi produktami.ktore zmiernuju prvotne aj druhotne sprievodne znaky klimakteria. Napis na mil ak chces.Zatial len tolko,ze pomaha pitie popradskeho zenskeho caju, sibirsky zen-sen,vcelia materska kasicka,vceli pel...
Femiflavon-
Popis:
Odporučené dávkovanie: 1-2 tablety denne, zapiť vhodným nápojom, je určený k dlhodobému užívaniu.
Odporučené použitie
Prípravok významne pomáha k zmierneniu či úplnému vymiznutiu typických potiaží spojených s menopauzou ako sú:
návaly tepla,
zvýšené potenie,
únava,
zmeny nálady,
suchosť kože a slizníc,
zvýšené vypadávanie vlasov,
celková fyzická a duševná nepohoda.
Prípravok priaznivo ovplyvňuje poruchy látkovej výmeny majúcej za následok:
rednutie kostí,
vyššiu hladinu cholesterolu,
rozvoj srdcovo-cievnych ochorení,
degeneratívne ochorenia nervového systému.
Zloženie a účinky
Menopauza se zvyčajne dostaví, keď žena dosiahne vek okolo päťdesiatky. Vtedy nastávajú hormonálne zmeny, ktoré môžu byť spojené s rôznymi príznakmi. Menopauza nie je choroba, je to prirodzený jav v živote ženy.
Prípravok Femiflavon sa používa na predchádzanie a tlmenie tzv. klimakterických potiaží u žien v období menopauzy a v čase následnom, pre ktorý je charakteristickým javom zníženie produkcie a hladín pohlavných hormónov žien. V mnohých prípadoch totiž nie je žiaduce použitie terapie hormonálnymi liečivami (tzv. SHR – substitučná hormonálna terapia). Ženám však môže kvalitu života zlepšiť podanie prírodných látok – izoflavónov z červenej ďateliny, s pomocou ktorých sa potom organizmus lepšie vyrovnáva s hormonálnymi zmenami v menopauze a po nej.
Prípravok pri správnom a pravidelnom používaní významne dopomáha k zmierneniu či úplnému vymiznutiu typických potiaží spojených s menopauzou ako sú: návaly tepla, zvýšené potenie, únava, zmeny nálady, suchosť kože a slizníc, zvýšené vypadávanie vlasov, celková fyzická a duševná nepohoda.
Prípravok taktiež brzdí tendencie k poruchám látkovej výmeny, majúce za následok napr. rednutie a lámavosť kostí, vyššie hladiny cholesterolu, rozvoj srdcovo-cievnych chorôb alebo nástup a rozvoj niektorých druhov zhubného bujnenia či rozvoj degeneratívnych ochorení nervového systému.
Prídavok vitamínu B6 (pyridoxín) a kyseliny listovej má za úlohu priaznivo ovplyvniť prípadné zvýšenie hladiny homocysteínu, ktoré sa môže podieľať na kardiovaskulárnych ochoreniach, chorobách zažívacieho traktu, ochoreniach kĺbov, ale aj na poruchách imunity, alergiách, depresiách, chronickom únavovom syndróme a podobne.
V tomto zmysle je zloženie výživového doplnku Femiflavon novinkou v porovnaní s inými prípravkami na trhu na báze izoflavónov červenej ďateliny, sóje alebo sladkého drievka.
Nežiaduce účinky:
Absolútne kontraindikácie nie sú známe. Na istú opatrnosť je potrebné dbať u hormonálnych porúch, pri zhubných novotvaroch alebo pri súčasnom užívaní liekov s obsahom hormonálnych látok.
V prípade potreby je vhodná konzultácia s ošetrujúcim lekárom alebo lekárnikom.
HELP,
konzultovala som vsetko co sa len dalo, ale bohužiaľ je bezmocný, pretože skúšal nájsť nejaký liek, ale všetky majú kontraindikácie.Doporučil mi iba, že to mám skúsiť stravou: sója, tofu a nejaký fitoestrogén. Vraj by mi to mohlo pomôcť.
laguan- konzultovala si to s lekarkou???
Som si ista pretože vyšetrenia som absolvovala a potvrdilo sa to. A ja mam od 16 rokov len štvrť vaječníka takže to je u mňa opodstatnené. A pre info: embolia tento stav nenavodzuje, ale je to kontraindikácia, pretože hormonálne lieky spôsobujú zrážanie krvi a zrazená krv zas je nebezpečná pre ľudí, ktorí prekonali emboliu lebo sa tvoria zrazeniny a tie upchávajú cievy.
Femiflavon forte 60 tbl.-na menopauzu.
laguan,
sme na tom rovnako, len ja mám iba 29 rokov! Zatiaľ však návaly nepociťujem (viem, že to príde). Taktiež nemôžem užívať hormálnu liečbu, taktiež z dôvodu embólie.
livuška,
ja som absolvovala všetky vyšetrenia a je to skutočne prechod. Lekár hovoril, že je to i genetické (moja mamka mala prechod ako 33 ročná, ale brala hormóny tak sa jej cyklus vrátil a do ozajstného prechodu sa dostala ako 47 ročná).
Tiež si myslím, že nemôžeš byť už v prechode. Absolvovala si všetky vyšetrenia? Embolia navodzuje taký stav??? To som ešte nepočula.