ten mrazeny ako sa robi
špenat ako robite?
na cibulke nechat roztopit, pridaj vajce, smotanu, cesnak, korenie
neprihrievať! urceny na okamzitu spotrebu
Najlepší je čerstvý, ale z mrazených mi najviac chutí od Bonduell celý mrazený,listy,príprava tak ako uvádza vačšina nižšie.
Vyskúšaj napríklad podľa tohto receptu, máš tam presný popis postupu:
www.recepty.pozri.sk
na cibuľke podusím špenát, pridám cesnak až je poduseny pridám mozarelu, alebo 2-3 trojuholničky/sýr/. tým ho zahustím a má výbornú chuť
ja robím tak, že si z takého mrazeného odseknem koľko potrebujem. najskôr spravím malú zápražku z hladkej múky a masla, tú zalejem mliekom a pridám špenát, osolím a pretlačím trochu cesnaku a varím kým nezačne vrieť. potom zašľahám vajíčko a trochu povarím. treba to však stále miešať aby ti neprihorel.
ee, nechaj ho v saciku a ponor do teplej vody, pripadne vyber z mraznicky hodinku pred pripravou....nemusi byt roztopeny uplne na kašu...
ale aka je zakladna priprava mrazeneho? dam ho na panvicu a roztopiť?
ja spravim najprv slabu zaprazku, pridam polorozmrazeny spenat, podlejem trochou vody, osolim, trocha povarim, zalejem mliekom rozmiesanym s mukou a este kratko povarim-2-3 minutky. nakoniec pridam rozlisovany cesnak a stipku cierneho korenia. nemixujem, rovno podavam...
na nete je toho dost.ja nerobim s mliekom ale so smotanov.a cerstvy?s rajcatmi a spagetami, olivovy olej, parmezan gran moravia.osmahnut cesnak, priliat kvalitne biele vino, nechat vyparit, cerstvy spenat nechat zavadnut, pridat par vlociek chilli, primiesat spagety a posypat parmezanom.lepsie nez spenatovy krem z mrazeneho.spenat si mozes aj zamrazit sama.
1.Na drobno pokrájanú cibulu a cesnak speníme na oleji, pridáme na kúsky pokrájaný zmrazený špenát a na malom plameni zahrievame, kým sa rozmrazí.
2. Podusíme 10 minút, zalejeme mliekom rozmiešaným so solamylom a za stáleho miešania povaríme dve minúty.
3. Špenát osolíme, okoreníme a rozmixujeme ponorným mixérom.
4. Podávame s varenými zemiakmi.