Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mastná, mierne problematická, citlivá a alergická pleť

Príspevok v téme: Mastná, mierne problematická, citlivá a alergická pleť
Hugina

Dobrý deň.
Mnohými drastickými prípravkami, ktoré som používala zamlada v snahe zbaviť sa akné som "dospela" k typu pleti uvedenom v názve témy. Čím viac ju odmasťujem, tým sa mi viac mastí, nedajbože použijem krémy typu La Roche Posay-Efaclar a mnohé iné (prehnane drahé a prehnane drastické), pleť sa mi tak vysuší, až sa začné intenzívnejšie mastiť. už po pol hodinke od nalíčenia sa lesknem ako panvica. Už naozaj neviem, čo s tým, Vyskúšala som tri dermatologičky, o.i. skúsila množstvo kozmetiky, ktorú mi odporučili, bez výsledku. Čo poriešilo akné, neporiešilo maz, čo poriešilo maz, upchalo póry a stále dookola. Momentálne používam prírodnú kozmetiku LAVERA, celkom fajn, poriešilo maz, no dosť presušuje a upcháva póry. Za akúkoľvek radu, budem povďačná.

livuška

nooo, človek sa učí, tiež som používala kadečo, čím komerčnejšie, tým lepšie - myslela som si :-)) hejky, používam už iba aa, takmer úplne všetko. Na vlasy ale nemajú nič, ani špirály a tiene na oči... zato lesky na pery sú fajn, aj mejkap už mám asi štvrý v poradí a striedam ich, podľa toho kam idem, či na večer, či do práce, či doma...
Na telo tiež iba aa. Chodila som často plávať a chytali ma kadejaké ženské veci a robili sa mi suché miesta najmä na rukách a nohách. ale pozerala som dnes, že nemajú v ponuke nič na nohy a ruky, budem tam písať, nech mi objednanú krémy, tie boli najlepšie čo som mala.
A keď by som mala popočítať, koľko peňazí som ušetrila ...ajeje :-) je to dosť lacná kozmetika, nemusím chodiť tak často ku kozmetičke, iba fakt výnimočne na obočie, využívam akcie keď tam majú... som spokojná. Oproti tomu aký úbohý výber mali v lekárňach v okruhu mojich 100 km a aké boli baby neochotné, radšej miniem peniaze tam, kde som spokojná.
Mne odporučili ešte brať zinok a riboflavin, aj minerály som brala, k tomu ten aa mat a som dnes na tom fajn.

A ja si už chcem objednať aj z prestige niečo ešte lepšie, tá báza mi robí dobre, tak aspoň nejaký luxusný krém po 30 by sa hodil. Myslím, že mi urobí lepšie. Sérum proti vráskam je super, tak idem ďalej skúšať. Aj tak sú lacnejší ako kadejaké avene, vichy a podobné značky.
Držím palce, daj vedieť, ako si dopadla moja. papapapapa

Hugina

Zatiaľ mi neporadili žiadne vitamíny. Ale Delphia mi poradila zinok. Ja mám tiež po 30-tke a uvedomujem si, že kozmetiky pre pubertiakov už tiež niesú pre mňa.
Čo sa týka prírodnej kozmetiky, sú rôzne názory. Ale pravdupovediac, niektorí sú totálni fanatici. Ja sa prírodnej kozmetike nebránim, ale ju ani nejako zvlášť nevyhľadávam. Myslím si, že je skôr taká "udržiavacia", že je skôr pre ženy, ktoré nemajú nejaké zvlášť kritické problémy s pleťou. No ak má človek akýkoľvek problém, z vlastnej skúsenosti viem, že pomôže väčšinou jedine "chémia". No taktiež sa snažím sledovať na etiketách výrobkov a niekedy len "zírám", čo sú tam za svinstvá...Čo sa vitamínov týka, aj ja som vitamínová maniačka. Verím tomu, že dokážu poriešiť veľmi veľa problémov. Ty používaš výlučne len AA kozmetiku? Aj napr. na telo a vlasy? Zlepšila sa Ti celkovo pleť?

livuška

Ahoj Hugina,
ja používam aa matt, začínala som najprv s ukľudňujúcou takou oranžovou-nechce sa mi hľadať názov - no a teraz tú matt, úplne celú sadu, aj mlieko, aj tonik. Na noc používam ešte z aa prestige také špeciálne sérum protivráskové, to sa nanáša na krém, predsa len mám už nejaký vek a žiaden problém nebol ani nie je.
mám od nich aj mejkap na zmiešanú pleť, ale vystriedala som tú zelenú bázu za silikonovú podkladovú bázu z aa prestige. Je taká fajnovejšia :-/
A vitamíny ti neodporučili žiadne? nepýtala si sa? Ja inak veľmi neverím tým prírodným výrobkom, ešte tak na diéty a vitamíny, ale prírodné výrobky nechcem ani len obyčajné mydlá. Proste im neverím.

Hugina

Delphia, ďakujem za rady, zinok som dnes nasadila, zhodou náhod mám nejaký doma a idem práve skúsiť AA kozmetiku.

Hugina

Ahoj Livuška. Práve mi odpísali z tohto eshopu, poradili a odporučili práve ten krém zo zelenej sady MAT, odporučili mi najprv vyskúšať nočný krém a k tomu mi pošlú vzorky obidvoch denných krémov z tejto sady a ešte z nejakej inej sady+vzorku podkladovej bázy pod make-up. Ktorú sadu používaš Ty? Plánujem vyskúšať. Čo sa týka prírodnej kozmetiky, tak veľmi mi pomáha zo všetkého najviac zatiaľ LAVERA tá nechtíková sada, ktorá je na zmiešanú pokožku. Mám ale pocit, že mi ju veľmi vysušuje, a to si už neviem predstaviť, ako by sa mi správala pleť pri tej mätovej sade na mastnú pleť???

livuška

Ahoj Hugina,
z menovanej stránky mi poslali kozmetiku asi do 3 dní, výnimočne, že niečo majú práve vypredané,ale dodali mi to cca do týždňa. Myslím, že ma vôbec nepresviedčala tá pani, len mi odporúčala, ale aj tak som jej verila - a dobre som urobila. Ja som mala tiež problém s mastnou pleťou, vyhodila som tisícky za "zaručenedobrekremy" z lekární a čojaviemčoešte. Mám 35 rokov, po 5 rokoch trápenia, vyhľadávania a skúšania konečne som na tom fajn. Jasné, že nemám tvár ako detská prdelka, na to som nemala nikdy indispozície, ale dnes vyzerám omnoho lepšie ako keď som mala nejakých 25 :o)))) Odporučali mi ešte nejaké vitamíny a som spokojná, píšte si čo chcete. Všetky natura neviemčo, nestoja za nič.
Žijem v oblasti takej, kde mám využívať produkty dané pre túto krajinu a podnebie a nie nejaké južanské kozmetiky a šampony určené pre mulatky, hispánky a pod. Že poľský výrobok?? Veď je to Slovákom najbližšie. Tak čo.

delphia

no a tvorba mazu sa da krasne zregulovat uzivanim 25 mg zinku (vo forme glukonatu) denne. dolezite je ho uzivat dlhodobo, lebo badatelne vysledky na kozi sa objavia cca po viac ako pol roku uzivania.

delphia

a teraz Hugina k tvojmu problemu. v prvom rade chcem povedat, ze nic take neexistuje, od coho by si mala plet hladku a ruzovu sta detska prdelka. ak mas mastnejsiu plet, je to priamo umerne s tym, ze je porovita- maz tymi pormi vyteka na povrch pleti. ak zoxiduje a zmiesa s necistotami z pleti- vznikaju komedomy. nic mimoriadne a uz toboz nie ojedinele..
Efaclar nepouzivaj, skor hydratacny krem na citlivu plet. znacku si musis zvolit sama tak, ze vyskusas ich. uz som to tu pisala viac x, ze neda sa poradit nic, co by som s urcitostou mohla napisat, ze ten a ten na 100% pomoze a nezareagujes nan. vsetky kozmeticke pripravky su zlozene z aktivnych latok (maju za ulohu posobit na problematiku pleti- v tvojom pripade su to ukludnujuce a hydratacne zlozky) a pridavnych latok (su to konzervanty, farbiva, parfem, stabilizatory, UV filtre,...). nakolko kazdy clovek je jedinecny, tak rozne moze zareagovat na tu ktoru zlozku kremu. ak na nieco zareaguje zacervenanim- teda alergicky jeden clovek, tak neznamena, ze ten krem je smejd, lebo tisickam inych nemusi vyvolat ziadnu reakciu. jednoducho dotycny ma alergiu na niektoru zlozku a to sa ovplyvnit neda. takze je to na tebe, aby si si vyskusala znacky a znasanlivost zloziek kremu sama na sebe. dolezite je vediet, ze to musi bt pripravok z rady na CITLIVU plet s hydratacnym ucinkom.