A-V malformácia mozgu

Bejuša

Dobry den mam 30rokov a mam AVM modzgu.Mala som už aj kravacanie do modzgu,naštastie nemam žiadne nasledky..Pred 7 mesiacmi som bola v Prahe,kde ma ožarovali gama nožom,som zatial v poriadku a za 2 roky idem na kontrolu.Sem tam ma trocha boli hlava inak som v pohode.Je tu niekto kto ma dieta,resp.ostala tehotna v čase ked už vedela že ma malformaciu ciev?

Hanuman

Prajem Vám pekný den. Mám 32 skoro 33 rokov a tiež mám Avm som ožiarený gAMMA lúčmi dva razy , mne nie je nič , ale bol som podstatne mladší ked mi to robili. Neuviedli ste aké bolesti má vaša dcéra teda bolesti čoho . Osobne nemávam nijaké bolesti . Na Vašom mieste by som to konzultoval s ošetrujúcim lekárom , neurológom. V prípade komplikácii by vás mal mozno poslat na kontrolný rontgen hlavy , rezonanciu alebo CTčko. Moc sa v tom nevyznám , usudzujem podla seba. majte sa pekne

Danooo

Cavte som dano a zistili mi tiez malformaciu AV nevie mi niekto poradit kde na Slovensku by bolo najlepsie ist na operaciu?
dikes za odpoved

lenka2

Prosím hľadam pomoc pre mamu ktorá ma malformácie mozgu,ma60rokov Mama sa dlhu dobu sťažovala na bolesti hlavy povedali jej že s krčnej chrbtice potom jej zistili opuch očných nervov a ked chodila neudržiavala rovnováhu
a už to išlo,mama v novemri09 odpadla dostala epileptický záchvat a pritom vraj aj mozgovuprihodu ,keď sa prebrala zotavovala sa pričom mala trošku postihnutú reč,ale sme jej rozumeli. stále sme ju mali na očiach lebo dosť ju hádzalo do jednej strany.Ešte cez Vianoce bolo všetko lepšie,teraz22.1 odpadla pričom teraz je to stále horšie keď prídeme za nou do nemocnice nevieme či nás vníma nerozpráva nič nechce piť ani jesť ani ústa otvoriť nevieme ako bude ďalej chcela by som veľmi veriť že sa to zlepší .1.2 je objednaná na nejaké vyšetrenia presnejšie a potom máju posúdiť neurochirurgia Odpíšete mi prosím niekto kto mate také problémy?

iveta

Som 14 rokov po embolizácii AVF v mozgu- prejavenej krvácaním/ mala som 26r/a 7 r. po Gama noži. O týždeň idem na ďaľšie ožiarenie.Zostalo už iba 1 cm malformácie.Tiež som mala veľké bolesti aj zhoršené videnie. Záleží od lokality v mozgu. Medzičasom som porodila druhé dieťa, pracujem a študujem externe na VŠ.Mávam spazmy a niekedy prudké bolesti v uvedenom mieste,vnútrolebečný tlak a pocit kameňa v mieste AV malf.Dobre reagujem na Algifen Neo a Ibalgin 400,600, Yellon od tlaku v hlave a očiach.

michal kocvar

volam sa michal mam 27rokov lekari mi zistili malformaciu ciev v mozgu vo velkosti 6cm.mavam zachvati pri ktorych neviem o sebe.na slovensku ma nevedia operovat skušal som aj v prahe ale bez uspechu.neviete mi poradiť?