ahojte, som pár dní pred termínom pôrodu, a stále nechápem načo sú tie ozvy, každý týžden, čo sa tým vlastne sleduje?? a ako mám tomu rozumieť? čím je tá krivka vyššie alebo nižšie je to lepšie?? čo naznačuje, že ,,to" zachvílku na mna príde??? lebo mi máme takých lekárov ako podme na jahody, iba si odrobia svoje a nič iné ich už nezaujíma. a to CS som mala vždy CS 2 a dnes som mala CS 3.... neviete náhodou niekto čo to znamená? už by som to chcela mať za sebou :-)
nerozumiem tomu
no sory baby, ale nie všetky príspevky sú jej, ja som si dala do googla tu ip adresu a nie všetky patrili jej. našla som tam aj totálne inych bab, takze budte radsej ticho a teba aluska mam uz fakt dost, nestaraj sa do druhych veci. toto je forum s nazvom zdravie, a nie kritizovanie. bodka čau
Kokos,vsak ta tu uz zalozila tolko tem,ze dovi...staci si dat jej IP adresu do googla...len som ziiirala
lebo si mysli ze si to nikto nevsimne
ale prezradilo ju nie len ip adresa, ale aj styl pisania a 38, 39. tyzden tehotenstva
smutna1, a ja zas nerozumiem tomu, preco zakladas stale nove a nove temy, ked sa chces nieco opytat. Ibaze vzdy pod inym nickom. Akoze nenapadne. IP adresa ta prezradila. Som zvedava, kolko tem este zalozis, kym konecne porodis...
CTG - ozvy plodu týmto sa sledu srdiečko dieťaťa , keby náhodu bolo v ohrození okamžite sa robí sekcia tie čiary
prvá - ukazuje či sa náhodou nezačali kontrakcie býva vôčšinou rovná sem tam niečo hrubšie
druhá - ako bije dieťaťu srdiečko
tachykardia - zvýšená činnosť srdca
bradykardia - znížená činnosť srdca
obe sú nebezpečné
ale netreba sa bát, sestra kt tam je má špecializáciu a ako náhle niečo uvidí na týchto " krivkách" musí ohlásiť lekára!
a lekár sa rozhoduje .
prietoky - týmto sa sleduje vena et arteria umbiciális - t.j pupočníková žila a tepna ktorou plod dostáva výživu
vlastne v akom stave je , čím je hranica nižšia tým menej výživa dieťa dostáva čo značí blížiaci sa pôrod, lebo dieťa je schopné samo žiť a hlási sa na svet - maminka chystaj sily a tatiho tak isto a ideme ,aby ste boli tý najšťastnejší rodičia ! prajem z celého srdca neboj, všetka bolesť prejde a budete tí najšťastnejší rodičia na svete.