pije niekto od sany tea? ktore vam najviac chutia? som počul že od vitalitea su dobre.
Sypane čaje - aké pijete
Repik, bolhoj, trnka, skorocel, kostihoj, pupava, prvosienka, salvia, komonica, podbel, jahoda, hloh, pamajoran, nechtik, lubovnik, baza, zihlava, lipa, zlatobyl, betonika, zemezlc, rebricek, materina duska, hrdobarka, ruta, natrznik, ocianka, pystek, mäta, praslicka, aniz, lopuch, halka (tinkt ), vrba, breza,(pluzgierka z lekarne, medovka, ruta, mäta a nechtik zo zahrady)
P.s- a este do desat specialnych druhov cajov doma mam.
Minuly rok som nazbierala v prirode cez tridsat druhov cajov (plody,kvety, vnat, listy, korene, kôra,parazitujuce).
Zo sypaných to u nás vyhráva gunpowder, ale ešte zdravšia varianta je mletý čaj, len z tých naj. lístkov a to Matcha jdem.cz Chuťovo jemný a veľmi zdravý :)
Vitalitea su katastrofa. Kupili sme si 3 caje od nich - China jazmin, Citrus rakytnik a roibos a neda sa to pit. O jazmine to ani nechyrovalo, citrus a roibos chutili ako vyzmykana trava. Vsetky smerovali do kosa. Navyse v tom Citrusovom v zlozeni pise ze aromatizovane, tak dakujem chemiu si neprosim. A tvari sa ze ake je to bylinne.
ja pijem od sany hlavne zelene caje, su velmi dobre
ja pijem sypane čaje roibois,zelene a potom tie klasicke ako prhlava rumancek...ale ten roibois je naozaja najlepsi...
mne sa osvedčili sypané peruánske čaje, sú aj na rôzne diagnózy, na prečistenie, a výborne chutia.....
Ja pijem sypany Pu-erh fitness od Oxalisu. Je super. :-)
mne chutia sypane od firmy Marcus, su uzasne!! a take neobvykle prichute :) mnam :)