Ahojte, chcela by som vediet, ako sa spravaju sezamove semienka pri vareni, mate skusenosti? Robila som jeden recept (inak velmi dobry), kde sa semienka pridali az na koniec varenia a hned sa serviroval. Plati to tak vzdy, ze semienka davat az na koniac a hned zjest? Alebo mozem to jedlo aj napr. odlozit a neskor ohriat...
Aj po tepelnej uprave zostava v sezamovych semienkach vapnik?
Sezamove semienka
Pravda jak už je vyšej napsáno. V arabské kuchyni je sezam hodně pouzivan. A v marockych jidlech i na mase.Na facebooku mám stránky \\\\\\\\\\\\\\\" Arabská gastronomie a tradice\\\\\\\\\\\\\\\". Koho by zajímaly recepty kde se používá sezamova seminka a jiné zajímavosti o arabském světě . Připojte se ;)
Sezam často používajú v arabskom svete.Ja som sa stretol najčastejšie s jeho použitím skôr v cukrárenskom pečení na sladkom a v kuchyni najčastejšie so sezamovou omáčkou.Je nahorklá a mne osobne nechutila.Ale mám rád sezamové medové tyčinky,ktoré kúpim v obchode.
nie:) nevadi..su to semienka, tie ani nejak nezmaknu, ani sa varenim neznehodnotia.
Do fasirok, do zapekanych jedal..polievok. Ja si ich davam do ovsenych vlociek s jogurtom
Do fasirok, do zapekanych jedal..polievok. Ja si ich davam do ovsenych vlociek s jogurtom
Do fasirok, do zapekanych jedal..polievok. Ja si ich davam do ovsenych vlociek s jogurtom
vapnik je vapnik.....cize mineral.Nie vitamin.Ten ostava.