Angína a veľmi silné bolesti hrdla

Príspevok v téme: Angína a veľmi silné bolesti hrdla
Hanka Hanka

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či má niekto podobnú skúsenosť ako ja. Pred dvoma dňami mi na pohotovosti diagnostikovali anginu a predpisali V-penicilin 750 mg, 3x denne. Včera sa bolesti hrdla zhoršili a momentálne nemôžem vôbec prehĺtať, resp môžem, ale s veľkými bolesťami. Pozná niekto niečo, čím dokážem tú bolesť oklamať? Včera som už mala kolapsové stavy z dehydratácie, nedokážem sa napiť.
Ďakujem

darika

-mira
nebudes verit,ale u nas sa cibula je ako jablka.Tu ale piseme o stave z cibule a ta chuti viac ked je sladsia.No,neviem kolko tych lyziciek zjedol moj syn,keby som mu tam trochu toho cukru nedala.Vzdy mu to pomohlo,takze ja v tom tvoje negativa respektovat nemusim.

- mira

S cukrom ti to chutí, pretože si zvyknutá na cukor. Má to len malý háčik - cukor podporuje činnosť baktérií, prekyseľuje a je pôvodcom samotného zápalu.
Skús cibuľu jesť v polievke, zapečenú, daj ju do zeleninového pyré alebo nejako ináč zaprav do jedla. Spôsobov je veľa. No a ak si odvykneš od rafinovaného cukru /treba i menej soliť, aby ťa to nepriťahovalo k cukru/, nebudeš mávať problémy so zápalom hrdla.
Nezabúdaj, že tu účinkuje aj ovocný cukor.

darika

Peto T
Ja ti vysvetlim naco ten cukor.Zvykne sa to robit detom,aby sa predislo nekonecnemu napchavaniu ATB.A ani ja si neviem predstavit,ako by som to jedla cisto z tej cibule.Ten cukor utlmi tu chut a pach cibule a tym padom sa sirup lahsie konzumuje.Robim si to casto a s cukrom je to chutnejsie.

Hanka Hanka

Netuším, odkiaľ si zobral to, že po "tristo" tabletách vit.C môže byť niekomu lepšie.Je to hlúposť, akurát čo si maximálne zaťažíš žalúdok tabletkami.

Help

hej.....je to mozne.
Ak mas silnejsi zapal.....si myslis,ze budes hned fit???

Alebo si slahni tristo tabliet vitaminu c.
A zajtra uz budes bud fit,alebo nie fit.

Peto T

Help: Podľa zmienky o tabletkách vidno, že o megadávkach vitC nemáš potuchy :-)

Cibuľa je fajn, obsahuje quercetín, ten je v kombinácii s vitamínom C ešte účinnejší. Akurát nerozumiem, načo ten cukor. Cukor predsa spomaľuje prácu bielych krviniek. Bez cukru sa cibuľová šťava nedá vypiť? Neskúšal som, preto sa pýtam.

Hanka Hanka

Ďakujem všetkým za rady. Akosi tú megadávku vitamínu C užiť nemôžem, nakoľko nevypijem nič. Chytá ma zúfalstvo.