poplatok u lekára

Príspevok v téme: poplatok u lekára
Vaňková

Pri kontrole chrupu svojho 9-ročného syna u čelustného ortopéda som už 2x po sebe platila poplatok 50,- Sk.Je mi nepríjemné sa spýtať priamo v ambulancii z akého dôvodu sú takéto vysoké poplatky.Tým, že je môj syn u lekárky už zaevidovaný a bude dlhodobo ošetrovaný nemá mať kontroly zdarma?
Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.

anonym_877

neviem ci aj vy, ale ja som nedavno pocula jednu divnu vec. a to tu, ze tusim od noveho roka sa maju poplatky u lekara a v nemocnici zvysovat. ako to vlastne je a o kolko sa poplatky zvysia? zaujima ma to preto, lebo mam chronicku obstrukciu pluc alebo tak nejak sa to vola, tusim skratka CHOCHP alebo tak nejak a som dost casto v nemocnici a k lekarom chodim ako na dovolenku. a nie som milionarka. pocula som nieco, ze poplatok v ambulancii vzrastie na cca 30 sk (postupne aj 50 sk) a poplatok v nemocnici vzrastie na cca 60 sk (neskor az 100 sk). to si nebudem moct dovolit (presnejsie moja mama si to nebude moct dovolit), a to ked pozriem, ze v auguste min. r. som bola 3 dni v nemocnici, v oktobri min. r. som bola 10 dni a v marci tohto roku som bola 3 dni v nemocnici. da sa povedat, ze sa posledny rok 3x. no a ked ochoriem, povedzme na chripku, co je u mna najhorsie, tak sa mi z toho vykluje zapal pluc a nasleduju vysetrenia ako: plucne, krcne, min. 2-3x pediatricke, alergologicke so spirometriou a samozrejme snimok pluc. takze ked si to spocitam (beriem do uvahy tych 30 - 50 sk, ako som pocula, ze ma vzrast), tak to bude riadne drahe. som totiz aj astmaticka. tak nechapem, co z toho pan minister Zajac ma, ked takto ublizi ludom. samozrejme myslim okrem penazi do jeho vrecka. to maju ludia pozomierat, lebo si nebudu moct (najma ti najchudobnejsi) dovolit osetrenie u lekara ci liecbu v nemocnici?

ja20

ja som raz sla mame pre recept. podotykam isla som JA pre MAMIN recept a sestricka mi podala recept, vypytala si 20 sk a dovidenia.

ha ha

Nie je vôbec správne že vymysleli tieto poplatky lebo oni sa nabalia ale chudobných ľudí tym niekedy oberajú aj o to posledné nesuhlasím s poplatkami

Kubiková

Moja babka je astmaticka, je dlhodobo liecena na astmu/vek 82 rokov/.
Pri kazdej navsteve lekara, kde si ide dat len predpisat dalsie lieky plati vzdy 20 Sk. Je to správne podla zákona ? Dakujem za odpoved !