Som studentka vysokej skoly, mam 21 rokov a stale castejsie si kladiem otazku, co bude ked dokoncim skolu, ake zamestnanie si dokazem najst a ci nieco v zivote dosiahnem....V poslednej dobe mi v hlave stale beha napad, preco neskusit podnikat. Viem ake rozne rizika a starosti podnikanie obnasa, ale ako sa hovori risk je zisk.
Preto som sa chcela spytat Vas, ktori podnikate, ake boli Vase zaciatky, ako sa Vam dari teraz, v com podnikate, a ci vobec ludom, ktori o podnikani uvazuju, odporucate sa do toho pustat?
Podnikanie
Podnikať v dnešnej dobe je skutočne veľmi zložité.Neviem akú školu ukončíš,ale obyčajne vysokoškoláci to majú proti vyučeným jednoduchšie.Taký vyučený stolár ak chce podnikať,potrebuje investovať napr. do strojov apodobne,ty môžeš začat podnikat pomerne s velmi nízkymi nákladmi napr. v odbore vedenia účtovníctva firmám, daňového poradenstva,ako psychológ otvoriť si poradňu,právnik - advokáciu,realitnú kanceláriu,tých možností je veľa,záleží od profesie.Najhoršie je to, že je vo všetkom veľká konkurencia a firmy etablované už dlhšie na trhu medzi seba nikoho nepustia, a ešte aj tá kríza.
Ak ale rozbehneš podnikanie, investuješ, je to vlak, z ktorého sa nedá vystúpiť,to nie je len ako zmeniť zamestnanie.A človek musí mať na podnikanie "bunky".
No, tak ja mám ten istý problém ako Ty, skončila som VŠ a nemám uplatnenie. Neviem, čo by som v živote robila, možno si popri zamestnaní spravím ešte jednu VŠ, uvidíme, ale dovtedy niečo robiť musím. Tiež som uvažovala nad pod nikaním, ale mne bráni to, že do otho veľa asi treba investovať, a ja nemám peniažky. Môj mail je: durcova2@post.sk
Prosím poraďte mi niekto.
oprava-prehliadky
...presne tak,treba zvazit vsetko,ja osobne nepodnikam,ale raz mi jedna znama ponukala,ze by sme mohli podnikat-spolu,ale ked som zvazila vsetko okolo NESLA SOM DO TOHO,LEBO BY TO BOLA SAMOVRAZDA...
chcela aby sme podnikali v oblasti oblecenia,ze budeme ja PLIEST-lebo viem robit prefektne pletene veci/nechcem sa nejak chvalit/
a ona VIE PERFEKTNE SIT VECI...
tak chcela aby sme sa dali DOHROMADY...
a mala este sestru,ktora ucila tanecny deti,tak chcela ze by sme na detoch robili modne prehlaidky a hned aj predavali veci na prehliadkach...
ale ked som vsetko zvazila,tak som pochopila,ze by nam to neslo i ked sme obidve velmi sikovne a zrucne...
zaciatky tazke, chvilu hore chvilu dole, silna konkurencia (ta je myslim v kazdej oblasti) a pokial nebyvas aspon v priemerne vacsom meste ani o tom neuvazuj...
bella, závisí to od veľa faktorov - od sféry, v ktorej chceš podnikať, od miesta, polohy, náväznosti na ďalšie služby alebo dodávateľov, a nemenej dôležitej charizmy podnikateľa.
urob si sama pre seba swot analýzu, prieskum trhu, zváž reálne možnosti, náklady...