Ahojte, moj problem spociva v tom, ze sa obavam vaznej diagnozy, absolvovala som vela odbornych vysetreni, ale vsetko je negativne. Napriek tomu pocitujem intenzivne telesne priznaky- znecitliveni, mravcenie, trpnutie koncatin. Na nete som nasla, ze su to aj typicke prejavy neuroz. (Vcelku uspesne som sa zacala liecit na uzkostnu pouchu Coaxilom, len tie fyzicke prejavy nejako nemiznu). Napriek tomu, ze doktori tvrdia, ze som na 100% zdrava (a to ma uz poslali na fakt drahe a detailne vysetrenia, takze mi je jasne, ze sa nic nepodcenilo), stale nemozem uverit, ze mi nic nie je... Viem, ze je to v mojej hlave, ale nemozem si pomoct, ak niekto prezivate nieco podobne, prosim, ozvite sa.
Hypochondria
Napr. kognitivno-behaviralna psychoterapia. Pekne si vsimas svoje vlastne myslienky,okrem ineho sa tam aj s tymto pracuje. Necakaj vsak, ze za tyzden budes OK, je to beh na dlhe trate.
Psychoterapeuta najdes napr. v zozname psychoterapeutov na www.psychoterapia-sk.sk
Je to urcite v hlave (tetania to nie je- robili mi krvne testy ake len existuju, kompletne interne vysetrenie, MRI mozgu aj miechy...vysledky mam uplne fantasticke...priam dokonaly stav fyzickeho tela...aj ked, ako spravnemu hypochondrovi, mi stale vrta v hlave, ze co ak sa nieco prehliadlo). Je az neuveritelne, co ta nasa psychika dokaze. Ja by som skor chcela vediet ci mate typ na nejaku konkretnu terapiu, alebo na nejaku metodu, ako si podobne myslienky vybit z hlavy. Snazim sa zamestnavat, ale pri akejkolvek cinnosti mi to bezi hlavou ako telka v pozadi...
tetania?
preziivam a to dost dlho ale tiez s tym neviem nic robit..:(