bABY poradte mi...uz mesiac som chora a to som skoro v 7 mesiaci....mam upchaty nos a to v kuse...uz 4 tyzdne dycham poriadne len cez usta...poradte mi co mam robit,co brat,za kym ist,za svojim gynekologom ci do doktora?neviem si uz rady...
MAM UZ MESIAC CHRIPKU A SOM TEHOTNA
saxy1616, ak mas iba upchaty nos a nijaky iny priznak choroby, moze to byt sprievodny jav v tehotenstve, stava sa to viacerym zenam. Skus si kupit v lekarni hypertonicky roztok morskej vody (musi byt HYPERtonicky), cize Quixx alebo Physiomer a skus si ho striekat do nosa, mohlo by to pomoct. Striekaj vsak tak, aby ti ta voda ostala zopar sekund (co najdlhsie) v nose (vo Physiomeri je aj navod) a mohlo by sa ti nacas ulavit. Alebo skus Nasivin kvapky, s tymi vsak opatrne a v ziadnom pripade neprekracuj davkovanie!
Ja by som sa zameral na podporu imunity, pretože vírus neprospieva ani mamičke, ani dieťatku.
V prvom rade vitamín C aspoň 1000mg 4x denne, s jedlom. Bez prísad, príchutí atď, napríklad práškovú kyselinu askorbovú z DM drogérie (100g/2€), rozriediť v čaji a vypiť. Po celý deň veľa piť.
Na zváženie by bolo skúsiť tolerančnú liečbu, viac rizikaockovania.sk
Takéto dávky Cčka môžu byť nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa/medi a deficiencii G6PD.
Dôležitý je aj selén, aspoň 200-400ug denne.
Prírodný B-komplex, napr. pangamín.
Vitamín D aspoň 1000IU denne.
Dobrý nápad tiež vápnik-horčík-zinok v nejakej naozaj účinnej dávke.
a odkedy je upchaty nos-prechladnutie- chripka??ty nemas chripku...priznakmi chripky su zvysena teplota, slabost, nevladnost, bolesti svalov...potom moze nastupit aj problem s hrdlom ako reakcia na oslabenu imunitu