Male musky v celom byte!

Príspevok v téme: Male musky v celom byte!
lilina7

Prosim Vas, neviete ako sa ich zbavit? Neviem ci je to z kvetov, ale po celom byte no hlavne v spalni, kde mam najviac kvetov (2 orchidei, 2 draceny a fikus)mam take male cierne musky. Rano je okno po noci celej zarosene a na nom i parapetnej doske vzdy najdem 3-4 mrtve a dalsie poletujuce. Dost mi vadi zbierat kazde rano tie male zdochlinky, ale neviem z coho su a ani ako sa ich zbavit.

amexandra

Ktokoľvek z Vás má ask, navštívte stránku ask.fm
Pomôže Vám so všetkým čo budete potrebovať. Na stránke je uvedený aj email, kebyže chcete rozoberať niečo na dlhšiu debatu . :) Neváhajte a píšte !!! :) Chceme Vám pomôcť

NikaH

Moze ist aj o musky kutovky (Clogmia albipunctata), odtokove musky
Su male cca 5mm, lahko ich zabijete-nelietaju rychlo, sedia na stene. Zostava po nich taka praskova cierna smuha..
Kladu vajicka do odtokov umyvadiel, vani, wc
Mozu byt v stupackach ktore su vlhke.
Treba zavolat deratizerovi (dezinsekcia) je na to sprej. Ale ak ide napr o vlhke stupacky problem sa musi vyriesit najskor tam ...

suzannwega2

Ja nemám kvety,ale mušky áno,zbavujem sa ich tak,že do vrchnáka nalejem jablčný ocot s kvapkou jari a je po nich!Sú to vínne mušky,tak idú na kyslé a vôňa jari ich priláka.

dobra rada

ako prve levandula vysusena do vreckovky zaviazat nehat polozene kade tade po byte ,navyse vam vytvara prijemnu a ukludnujucu vonu po byte, rada dva kupte si masozravku ,potrebuje tmavsie miesto a vlhko ,mne pochytala vela musiek okolo kvietkov , pritom vyzera zaujiomavo ,rada 3 predavaju lepiace mucholapky ( nie ako kedysi co vyseli po krcmach )daju sa dobre zamaskovat ja som zavesila zo zadu na crepnik pritom obsahuje nieco cim tie musky laka na seba aby sa prilepily , nieco ako masozravka ktoreu netreba polievat MUSKY ZMIZLI vela stastia

lilika BAB

prosim ja tiež už šediviem z tych prekliatych mušiek nemam v izbe ani jednu kvetinu všetky skrine som prehadzala či tam niečo nemam ale nikde nič ja už neviem čo robiť a je ich stale čo raz viac a viac a drze su ako opice furt otravuju prosím pomoc ako sa ich zbavim :(

Mimulus

www.flora.sk

www.biotomal.sk

www.porada.sk

Ináč je to z veľkej vlhkosti. Tie mušky sa volajú smútivky a spôsobujú tiež tzv. červivosť hríbov. Treba menej polievať izbové kvety a ak máte orchideje tak kompletne vymeniť substrát, pretože larvy prežívajú hlavne v nej. Nie je to substrátom ale vlhkosťou!!!

Genesis

Je to takmer urcite z kupovaneho substratu na kvety. Je to pekne svinstvo ze clovek si kupi drahy substrat (ten moj bol z nemecka na orchideu) a zamori si cely byt.
rada :
1. zahod vsetky kupovane substraty na kvetiny
2. kup v baumaxe pripravok NISSORUN 10 WP zarob to do vody podla navodu a polievaj tym vsetky domace rastliny

Lucici

Musky mozu byt aj z kupovanej zahradnickej zeminy. Nikdy som musky nemala, kym som si brala zeminu zo zahrady. Nedavno som si kupila balikovanu zeminu v zahradnictve a odvtedy som ich mala po celom byte. Skusila som kvety dat na balkon a - musky hned zmizli. Potvrdilo mi to viacej ludi ze malo s tymto problemy, mozno by pomohlo ich bud presadit alebo dat vonku :)

Najčítanejšie články