koĺko jesť

Príspevok v téme: koĺko jesť
neviem

Poradte mi prosím ako vyvážene jesť.Asi 2 roky som vonku z bulímie,ale stále neviem odhadnúť veĺkosť porcií.stravujem sa už pravidelne,ale ked niekde vidím príklad nejakého jedálnička mám pocit že jem stále málo..Napíšte prosím koĺko by sa malo asi za deň zjesť na raňajky,desiatu,obed,olovrant,večeru...lebo ja to už asi neviem objektívne posúdiť..a už chcem byť zdravá..

brunuska

chybaju ti vitaminy to nie je tym kolko jes-ale snaz sa dodat telu to co si mu bulimiou vzala- vitaminy, zelenina,ovocie !!!

neviem

janka57-dakujem pekne za radu.Myslím že máš pravdu.Najdoležitejšie je už nevracať.To sa mi už dosť dlho aj darí.(hlavne vdaka priatelovi).Ale tahajú sa so mnou ešte také malé zdravotné ťažkosti-padajúce vlasy,lámavé nechty..a myslela som či to nemôže byť tým,že stále jem trochu menej(stále je u mna ten strach z pribratia)..Jedávam pravidelne ale malé porcie a po 19:00 už takmer vobec. a dosť vela cvičím tak ma zaujíma či to mojmu telu stačí.(ale predpokladáš správne,aj tak mám pár kg naviac,možno aj tých 5)..

misha

ahoj, neviem...Ak chceš, napíš mi na seba mail, môžem Ti napísať, ako by mal vyzerať taký jedálníček- podľa odborníkov na PPP. Drž sa!

janka57

Ja mám cca 8 ročnú skúsenost s bulímiou ale uvedomila som sa skôr ako by to zle dopadlo, a tieto úvahy koľko jesť som mala často. Môj bývalý čo o tom vedel,mi stále hovoril jedz to, čo nemusíš vygrcať. Lebo ja som jedla väčšinou to, čo sa jesť nemá, čokolády, zemiakové lupienky, zmrzlina / tá išla krásne hore krkom /, vyprážané a podobne. Prvé dôsledky bolo pálenie žáhy, žalúdočná záklopka ostáva otvorená častým umelým namáhaním pri grcaní a kyselina stúpa hore pažerákom. Tie bolesti, cele noci prebdeté...Ale aby som prišla k RADE slečne ktorá ju potrebuje: Predpokladam že stále máš pár kg naviac / preto si začala s bulímiou - ja mám/. Tiež som nevedela prestať pokým nebol tanier prázdny, ladnička prázdna, sáčok s tým čo akurát chrumkam prázdny. Teraz jem, a ked cítim že dosť ale na tanieri ešte niečo je, nechám to, lebo potom mám zas ten pocit čo predtým - že bolo toho priveľa a musím to vygrcať. Porcie sú dôležité, ale hlavné je jesť cez deň často a málo. Lebo ked zobkáš ZDRAVE jedlá tak žalúdok pracuje stále a pocit hladu sa nedostaví. Ked sa dostaví zješ nejakú blbosť a potom to musí " ísť von "
Ale NAJPODSTATNEJSIE je do toho zas nespadnúť, lebo k tomu je zakaždým naozaj len kusilinček, a uvedomiť si, že je to problém psychický - tam to začína. Ver mi, viem to podľa seba. Tak držím palce.

brunuska

no to asi nebudes vediet nikdy.je to tazke.neriad sa podla inych-to nejde. jedz ako to vyhovuje tebe-zaklad je pravidelne..nezalezi ani tak na velkosti porcii.drzim ti palce-je to vacsny boj.