Ako si myslite, ze sa da dosiahnut stastie?

Príspevok v téme: Ako si myslite, ze sa da dosiahnut stastie?
zmatena

Caute :)

tak posledne dni som citala o ezoterike, meditacii a tak. A nejake clanky od indickeho myslitela Osha. Hrozne ma to zmiatlo. Vraj, ze stastie musime najst nejak vnutri a nesmieme sa nechat ovplyvnovat okolim. Nie je to hlupost? Akoby cakat na nieco velke. A este sa uzatvarat do vnutra. Ved to nie je stastie, ale nuda. A budete izolovani uplne, ked vas nic neovplyvni.

Neviete, co na to napriklad hovoria psychologovia?

Toto ma hrozne zmiatlo. Predtym som prave myslela, ze okolie ma urobi stastnou. Travit cas s ludmi co mam rada, mat konicky co ma bavia, co najviac sa smiat. :) A predtym ma tesili malickosti. :) Aj ma trapili. :D

Co si vy myslite o stasti? A co o nom vravi psychologovia?

zmatena

jajka

No uz je proste neskoro. Aj som zvedava, tak som zacala viac citat. Ja som aj hrozne citliva a hocico ma rozhodi vies ;)Mna hocico ovplyvni aj pozitivne aj negativne.

Mam 18.

Lebo o tom pocuvam a citam. A z toho mi vyplyva ze sa falosne tesim. :/

zmatena

jajka

No po tom ako sa dozvedela o tychto filozofiach sa teraz neviem z nicoho tesit, ale velmi chcem :/ A ja neviem teraz na nic ine mysliet a na nic sa sustredit. Raz mi je uz dobre ale za par sekund som zas spat.

drzg

Ano, viem ze hovori o dusevnych veciach, ale co to vlastne je? Preco si mysli ze tam je stastie?

jajka001_

a nejde o to, ze o vsetko mozes prist, ale o to, ze cokolvek mas, nie je to az take podstatne. lebo veci su relativne. teraz je pre teba napr. pohroma, ked ta chalan odmietne, a neskor ti to bude pripadat nepodstatne, pretoze budes riesit, kde budes byvat, lebo nemas strechu nad hlavou. a ked prides o zdravie, tak by si dal vsetok majetok, aby si bol opat zdravy.

jajka001_

ide o to, ze nahananie sa za tuzbami nam sposobuje utrpenie, klamnu predstavu, ze nieco dosiahnes, kedze je vsetko pomijive, tak nahanat sa za niecim je zbytocne. napriklad, ziskas dom, no aj tak ti moze zhoriet, nemas nic. ziskas manzela, moze ti ujst alebo umriet, nemas nic. ked na veciach velmi lpies, ich strata ti ublizi. zakladat si na tom, ze nieco vlastnis, je nezmyselne, lebo aj tak raz umries a nie je to podstatne.
odporucam ti vela citat, lebo o tomto sa pisu haldy knih :)a ja ti to asi nedokazem vysvetlit
ty si mlada baba, tes sa zo zivota, zo svojich uspechov, svojho dusevneho rastu, a filozovanie nechaj na neskor :)

drzg

myslim, ze si to vysvetlujes zle, ten Osha ako pises mozno neberie stastie ako ty, ze sa ti zadari na pisomke xD napr. ale veci dusevne nie radosti z tohto sveta. kapis? .-)

zmatena

t333 a jajka

No Osho ako aj Budhizmus tvrdia, ze sa musime vzdat nasich tuzieb. Ale z coho potom mame mat radost? Nechapem to.

A jajka dakujem za povzbudive slova. :) Ale aj tak to nepomaha. Neviem co mi to je. :( Mam teraz nejaky blok v hlave. :'(

purblanka

áno,tak takéto zákony prírody neovplyvníš,a ešte ak si v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.Všetko je dnes porušené,znečistené,a všetkému sme na vine my ľudia,sme chamtiví a tak nepozeráme čo može byť za 20-100 rokov.Záplavy,zemetrasenia,niekedy to takéto tu nebolo.Do ovzdušia vypúšťame všelijaké plyny a nebezpečné látky,a tak trpíme.To je téma na dlhý čas.