Mam otazku na Roaccutane

jajka001_

na roaccutane som citala len same negativne odozvy. a čitala som pribalovy letak, podla mna je to riadne svinstvo. hlavne ze sa na tom nabalia.

jajkafr

aluska
mne nasadili retinoidy nie roaccutan ale Neotigason a žiaden papier o tom, že neotehotniem som nepodpisovala, ale ako vravíš je to strašné svinstvo keby som nemusela nikdy by som ich nezačal užívať... všeobecne mám strašne suchú pokožku so sklonom k alergiám... keď som začala brať tieto lieky moja pokožka je ešte horšia, neskutočne suchá a je taká citlivá, že takmer po každom kréme na tvár sa mi vyhádže ekzém, pery mám také suché, že za týždeň spotrebujem jeden balzam na pery, zo začiatku sa mi púšťala z nosa krv, točilo sa mi v hlave a bola som strašne ospalá... toto našťastie prešlo ale tá pokožka je strašná naďalej :( najviac ma však trápi že pri užívaní týchto liekov sa môžu vyskytnúť aj iné nežiadúce účinky ako vypadávanie vlasov, či nadmerné zarastanie :( už keby som mala liečbu za sebou a ešte niečo bratranec ich bral kvôli akné pár mesiacov po doužívaní vypil alkohol v krvi mál 1 promile a ležal na ARO v kóme... t

aluska

tieto lieky sa nepredpisuju kazdemu..zalezi ake tazke akne mas..obvykle sa to na lahsie akne nedava pretoze to je strasny zasah do organizmu

antikoncepciu nemusis brat.ale vacsinou sa podpisuje papier ze neotehtnies pretoze bratie tohto lieku znamena 100% poskodenie plodu..cize je to svinstvo prvej triedy

radim ti, neber to...je to strasne draticky liek ktory brutalne vysusuje kozu a nie len na tvari...mne osobne by to mama nikdy nedovolila brat...

jajkafr

pethka
ahoj no to či ti predpíše tieto lieky keď za ňou prídeš záleží od tvojho problému... no a samozrejme pred začiatkom liečby sa ti musí spraviť odber krvi na pečeňové testy, lipidový profil, krvný obraz, urea, kreatinín a protilátky proti borélii... ďalší odber sa spraví asi o 2 týždne po začiatku užívania liekov a potom sa odoberá krv každých 6 týždňov...
antikoncepciu musíš brať vtedy ak spíš s chlapcom inak nie a berie sa preto lebo roaccutane je retinoid a ako všetky retinoidy aj ten je veľmi teratogénny čo znamená že poškodzuje bábätko a tiež 2 roky po dobratí týchto liekov nesmieš otehotnieť...
môžem sa ťa opýtať prečo chceš sama od seba začať brať tieto lieky? ja osobne by som si ich sama pýtať nešla