Ahojte chcela by som si ist dat predpisat tie lieky, ked poviem koznej ze ich chcem mi ich normalne predpise? Robia sa aj niake vysetrenia ze? A musi sa uzivat aj antikoncepcia? mohli by ste mi o tom nieco napisat aj ci to naozaj pomaha?? Dakujem
Mam otazku na Roaccutane
Takze poprve neskac tu domna a do mojej mamy ktora s tym nema nic spolocne!
Ty uzivas antikoncepciu(ktoru uzivas dlhodobo, tabletky len raz) a je to svinstvo a nestaram sa ti do toho!napisala som to nie preto aby mi nejaka ... zacala nadavat!
A viem ze mam telo v poriadku bola som X krat na odberoch krvy, nie na klasickych ale takych kde zistuju sedimentaciu krvi, zrazanlivost, zvyseni znizeni bilirubin, a podobne tak sa ukludni!A dalej ake s tym mas ty skusenosti ked zastavas takyto nazor?si lekarka?ak hej tak potom ok...jedina na hlavu si tu asi ty ked mas potrebu okamzite utocit na niekoho!
malinovska tvoja mama musi byt asi na hlavu ked ti to dovolila
a inak hormonalnu nerovnovahu ma kazdy v 13, pretoze je v puberte, tak co si myslis?ze len ty si bola ojedinely pripad?no sila
a ako vies ze ti to neuskodilo?nie vsetky nasledky musia byt vidiet navonok
Ja som roacutan uzivala ked som mala asi 13 lebo moja plet vyzerala fakt zle ale pred tym ako mi to lekarka predpisala tak som uzivala asi rok vselijake antibioticke aj ine kremy ktore mi proste nepomohli pretoze ked mas v tele nerovnovahu hormonou resp. viacej muzskeho hormonu tak proste kremy nemusia pomoct...
a musim povedat ze mne toto pomohlo 90percentne mala som velke zapalene vyrazky a stale sa tvorili nove a nove uz som bola zufala a toto bolo pre mna najlepsie riesenie...viem ze to je velmi silne ale mne to stalo za to.mam 17 a nevidim na sebe nijake skody po tychto tabletkach takze ja odporucam..ale iba pri horsom akne a nie pri takom 5 pupencov na tvari, to radsej skuste la roche to pouzivam teraz a je to vyborne:)
aluska
ja si tiež myslím že retinoidy sú 100krát horšie ako HAK, ale ako píšeš ak to zdravotný stav vyžaduje tak sa to nedá inak
petha
ten gél je len na predpis a neviem či ho nemôže predpísať len kožná obsahuje 2 zložky antibiotikum a retinoid
Dakujem vam poradili ste mi a este mam jednu otazku jajkafr-to kupim ten gel aj v lekarni?
pethka ked sama uznavas ze nemas az take hrozne akne tak si to nedavaj...to je skor na take tie strasne tazke formy, ale niektore doktorky to uz predpisuju kazdemu...
jajkafr no ja co poznam baby tak museli podpisat takyto papier..tak ale asi sa to nerobi vsade
akoze ja osobne beriem hak ale nie kvol pleti, ale podla mnaje roaccutane este 100krat horsi ako antikoncepcia...neviem no..vsetko zalezi na zdravotnom stave a aj na zodpovednosti jedinca ako sa stavia k uzivaniu liekov a ako dodrziava pokyny...
pethka
aj ja mám 20 akné som nikdy nemala retinoidy beriem teraz kvôli inému problému iné východisko nebolo :( kvôli akné by som to nikdy nebrala ak chceš skús si dať www.nobelplus.sk je to príbalový letáčik od Roaccutane ... a čo sa týka akné v tvojom veku sa to už pomaličky stráca hlavne do toho nerýp lebo tak si ho roznášaš ešte viac sestre pomohol Izotrexin gel na akné a krém bioderma
To je vazne take svinstvo? No tak to som nevedela..no ja mam akne ale nie az take tak som myslela ze by mi to pomohlo..lebo som citala ze sa plet zlepsi na stalo ale zase asi ako komu, bola som u koznej milion krat mi predpisala vseliake masticky a nic a chcela by som mat uz peknu plet mam 20 rokov :(