Fordyce´s spot - Ak si to dáte do googlu a dáte obrázky tak vám vyhodí môj problém. No mňa zaujíma či je problém keď mi sem-tam z toho vyrastajú menšie chlpy niekde v polovici penisu a niektoré sú aj vyššie. Podla mňa by tam rásť nemali.
Ďakujem za Váše odpovede.
Fordyce´s spot
Čo s tým to je otázka. Dá sa to liečiť? Existuje zázrak? Zázrak neexistuje a väčšina vyjadrení aj doktorov je: nechat to tak a nedá sa s tým nič robiť a zvyknite si. Existuje riešenie, nie v podobe zázračnej pilulky, alebo prípravku aj keď z časti aj áno.
Tu je krátky návod ako s tým bojovať, ako to vyliečiť, alebo aspoň výrazne zlepšiť:
1.Umývať sírovým mydlom - nechať pôsobiť aj 15 min. a umyť
2.Po umytí obrusovať uterákom kým sa to dá zniesť.
3.Naniesť niečo s vysokým obsahom alkoholu - napr.Propolisovú tinktúru.
4.Používať aj antisebum
5.Aplikovať 2 x denne aspoň pol roka až rok
Nieje to jednoduché, ani krátke, ani pohodlné riešenie, ale je to riešenie.
Ved chod k lekarovy a ked ti jeden povie ze to nic nieje tak chod k dalsiemu. Bohuzial he v dnesnej dobe normalne ze ta lekar odbije s tym ze to nic nieje ked sa mu to nechce liecit alebo nevie co to je. Urcite skus kozneho a mozno urologa/sexuologa.
Ja mam nieco podobne po obvode zalufda tam zo spodu kde je ten zahyb no na zaludi to nemam a pri predkozke mam take malilinkate akoby pupaciky(take co su aj po obvode) doteraz mi kazdy vravel ze to su iba potne zliazky. A teda dufam ze to tak aj je. Aj na perach mam par takych akoby pupacikov z ktorych po zatlaceni sem tam ide (ako z obicajneho pupaku na tvari)
mozete mi poradit co mam s tym robit mam toho starsne vela nejako sa mi rozsirilo
Nikto iný to nemá alebo nemal?!
Diki Denz no skôr som chcel nejaké skúsenosti s tým čo to má aj niekto kto je tu na zdravie.sk a nie stiahnute a preložené z googlu. Ale aj tak dakujem za námahu a prečítam si to.
Fordyce stav nie je žiadny dôvod na paniku
Ide o kožné ochorenia, pri ktorých môžu malé a zvýšenej žlté porasty vyvíjať v skupinách na perách, v ústach, jazyk, líca, žena stydkých pyskov, a penisu. Niekedy môžete nájsť na spodnú peru a taktiež, aj keď to je zriedkavé. Malé žlté škvrny sú spôsobené prerastaním mazových žliaz. Oni sú mazové žľazy bez vlasových folikulov. Je to nie je vôbec nebezpečné a veľmi často v mladých dospelých. Neexistuje žiadny vzťah medzi Stav Fordyce a systémové podmienky.
Fordyce stav zvyšuje od detstva až po dospelých. To je častejšia u mužov. Táto podmienka sa nachádza v takmer 90 percent dospelých mužov. Oni sa môže zdať ako jednoduché, alebo ako lézie symetrické skupiny 50. Škvrny sú 2 až 5 mm v priemere. Okolité tkanivo nie je ovplyvnená rastom lézií. Lézie odvodil jeho názov od osoby, ktorá prvýkrát písal o ňom v roku 1896, John Addison Fordyce. Môžu vyvolať rozpaky, keď sa objaví na genitáliách, ale oni sú neškodní a nemôžu byť pohlavne prenosné. Nemajú žiadnu funkciu v ústach a neexistujú žiadne patologické zmeny, ktoré môžu byť spojené s nimi.
Príčiny Stav Fordyce to
Príčinou je stále neznámy, ale zdá sa, že všeobecný odkaz. Nie je spôsobená vírusmi a nie je nákazlivé. Papuly sú prítomné pri narodení, ale až prevláda, keď dieťa dosiahne puberty.
Diagnóza stavu
Lekár diagnostikuje cez vizuálna kontrola. Žltá farba papuly a miesto je zvyčajne, a údaj o ektopický mazové žľazy, ako to niekedy hovorí. Bradavice sú niekedy mylne Stav Fordyce to preto, že rumelka hraníc je zapojená v oboch prípadoch. Niektoré pohlavne prenosné choroby môže vyzerať Stav Fordyce a lekár bude mať biopsia alebo vzorku krvi, ak sa objaví na genitálie.
Liečba odporúčania pre výskyt žlté papuly
Neexistuje žiadna liečba potrebná, ale môžete použiť Tretinoín gél alebo krém denne do postihnutých oblastí. Bude zvrátiť účinok v čase a zabrániť jeho zhoršovaniu. Tretinoín je funguje najlepšie, keď sa používa v kombinácii s agentmi alfa hydroxykyseliny. Bežne sa používa na liečbu akné.
Ak stav pretrváva, môžete použiť Accutane. Bude sa znovu objaví po ukončení liečby, ak budete naďalej používať Tretinoín gél alebo krém po ňom. Accutane má niekoľko strana-efekty, ako sú popraskané pery, bolesti kĺbov a svalov, dočasné rednutie vlasov, suchá koža, svrbenie, črevné problémy, krvácanie z nosa, podráždenie očí, vyrážky, močové problémy, zlá pre nočné videnie, depresie a bolesti hlavy. Tehotná žena by mala zabrániť. To môže tiež spôsobiť poškodenie pečene. Poraďte sa so svojím lekárom skôr, ako ju použijete.
TCA chemické peelingy sú niekedy predpisujú, ale je Fordyce Stav vrátiť, keď je liečba ukončená.
Môžete si ho odstrániť laserom odparovanie.
To je niekedy odstrániť diatermia alebo zmrazenie kvapalným dusíkom.
Nechcem pick alebo rozrušovanie škvrny.
Vzhľadom k tomu, Fordyce stave je neškodný a objaví sa vo väčšine dospelých, nie je dôvod na paniku. Vám potom len stačí, aby sa liečil zo zranenia, keď sú škaredé a spôsobiť skutočné rozpaky. To by nemala zasahovať do milovania, pretože sú bezbolestné. Mladí chlapci niekedy panike a myslím, že urobil niečo zlé, ale návštevu lekára, ustanovuje sa v pohode. Zdá sa, že akonáhle budeme poznať presnú príčinu týchto podivné žlté škvrny, bude liečba bude v poriadku. To je niekedy zamieňať s inými kožnými chorobami. Vzhľadom k tomu, príčina je neznáma, nemôžeme odporučiť konkrétnu diétu alebo vitamínových doplnkov. Je však vždy dobré udržiavať ústnu hygienu a jesť vyváženú stravu, ktorá obsahuje kyselinu listovú, vitamíny C, A, D, E, K a B komplex. Vitamín C je antioxidant, ktorý pomáha vybudovať imunitný systém. Cesnak pomáha zabiť všetky baktérie v krvnom riečisku a ústa, a kyselina listová je potrebná pre normálny metabolizmus. Riadnu starostlivosť o pokožku okolo genitálnej oblasti je dôležitá, ale nie je v súvislosti s výskytom škvŕn. Liečba je nutná len v závažných prípadoch, ale stav sa zvyčajne odstráni až na jeho vlastné.