zdravim vas, mam priatela sme spolu uz 3 roky (mam 20 on 23)Za posledny rok sa dost zmenil, skusala som sa s nim rozpravat, diskutovat o tom, ale vzdy vsetko bez nejakeho vysledku. Odbije ma vzdy len tym, ze on je optimista,vsetko je ok podla neho a ja som typicky deprimujuci clovek, ktory vidi vsetko len cierno a zle. Vychadzame spolu dobre,ale kazdy ma svoje muchy. Telefonovanie je unho na dennom poriadku v rozsahu 4x denne pomaly po 1/2 hodine so svojim bratrancom. Typ jeho volania je: cau,ako sa mas,co robis,co si robil, co budes robit.. kaslat uz na to,ze su ako trafeni a potrebuju sa pocut pomaly kazdu hodinu,ale stve ma to,ze ja ked mu zavolam po pol dni,co robil, povie mi "a to ti mam vsetko vymenovat??" ale nieje to normalne povedane, ale takym tonom,ze sa vam postavia chlpi. fakt uz neviem co mam s tym robit, z toho co denne spolu prevolaju, volava mu jeho bratranec 3/5 z toho. uz som sa ho aj pytala aj jeho frajerky, ci mu to neni sproste,ze mu stale vyvolava. dobre, keby chce nieco dolezite, ale volat 10x denne, len koli tomu aby sa opytal, co robi a kde je, je trosku na hlavu padnute. v poslednej dobe mi uz lezie pekne na nervy ten jeho bratranec, stale ho vyvolava von s chalanmi, ja ked nieco chcem,tak je vzdy podla neho, pretoze on zmeni plany. Nechcem sa s nim rozchadzat, mam ho rada, ale chcela by som nejako vyriesit tuto situaciu. Ja by som sa chcela tiez vyrozpravat, ale nemam komu. vsetko zakazdym dusim v sebe, mam jedine jeho, moju oporu- teda myslim si to ja, on sa tak nesprava. Pripada mi ako lajdak. Ked vidi, ze mi je zle, on sa ani neopyta, ci mi nieco je, ci nieco nepotrebujem.. nic, proste on vidi svet ako keby ruzovymi okuliarmi a nic zle vo svete ani byt nemoze. nespomenie si na to,aby mi priniesol aspon raz za rok kvet, aj keby ho ma utrhnut pri ceste, neopyta sa ma ako sa mam, ci nieco nepotrebujem, ako mi je, ci sa nechcem porozpravat.. viem,ze mi budu viaceri radit, aby som ho nechala tak, ale ja to nedokazem, 6 rokov ho milujem a neviem si uz predstavit zivot bez neho,. Nevidim dovod v tom,aby som riesila problemy rozchodom, len chcem vediet nejake rozumne riesenie, na ktore ja uz sama neviem prist ako by sa zmenil. viem, ze ja ho nezmenim, ale nekaym sposobom sa to musi dat aby to on pochopil. dakujem za rady
FRAJER=1.bratranec,2.kamarati..........xy.ja
tak by si mala zvysit svoju hodnotu unho, vies v ludskej povahe je to ze najviac chceme mat to co nemozme mat. Asi vidí u teba ze ta vzdy ma kedy chce, asi nemas nic ine na praci len jeho. a si nezamestnana asi nie? skús nieco robit asi aj ked je to tazke
zhlboka sa nadychni a este raz si precitaj,co som ti napisal
je to este decko, na prvom mieste kamarati. to sa nezmení. keby si teba aspon trochu vsimal ale on vobec nie. najdi si ineho ktory si ta bude vazit.
vynadaj mu , postav sa mu a vzopri sa. sak co ? Len on bude diktovat? A potom uvidis
vynadaj mu , postav sa mu a vzopri sa. sak co ? Len on bude dktovat? A potom uvidis
ak si sa s nim pokušala rozpravať a zmeniť vašu situáciu medzi vami a napriek tomu ho nechceš opustiť, počítaj s tým, že v budúcnosti sa to určite k lepšiemu nezmení ak tak jedine k horšiemu
ja by som vyskúšala ho nechať samého, možno ak ho nechaš až potom zistí čo vlatne stratil, vtedy máš šancu a to je tvoja výhra, ked to sam pochopí, ako ked ho budeš ty chcieť zmeniť (to by bola len dočasná zmena)
fenix: za prve, to ze ho mam rada od svojich 14 rokov, nemusi hned znamenat ze som bola decko a nevedela som co to je laska. Nechcem hovorit, ale aj podaktori 25 rocny sa spravaju ako keby prave vosli do puberty.A chovaju sa horsie ako ja ked som mala 14 rokov. A po druhe, ked si odpocitas 20 - 3, tak pochopis, ze som s nim zacala chodit az na prelome 17/18 rokov. Takze dovtedy to bola asi moja tajna laska. Nie???
takze ho milujes od 14 rokov
co cakas od detskej lasky,ze bude naveky?
evidentne nie si u neho na prvom mieste,na akom budes za par rokov?
ja som to myslela tak, ze na prvom mieste je jeho bratranec, potom ich kamarati a na neznamom som ja.
oni si vlastne volavali od zaciatku stale, len som to tak neregistrovala, zacalo sa to tym, ze ja ked som sa mu snazila dovolat vzdy mal obsadene, pretoze volal s bratrancom... a.. keby jeho bratranec nemal volne minuty cez den a moj chalan zase od 6 vecera do rana, tak neviem kolko krat by spolu volali za den, je to hrozne...
nabuduce skus zvolit vhodnejsi nazov temy...lebo som si najprv myslel, ze pise nejaka zufala dievcina, ktora si nevie vybrat medzi bratrancom a kamaratom :-)
no a k veci...prilis si sa na neho naviazala za tie 3 roky (alebo 6 rokov) a teraz vlastne sama vidis, ze okrem neho nemas nikoho...mozno to zo zaciatku bolo take aj z jeho strany, ale uz nie je a on si zije popri tom vasom aj svoj zivot, no ty velmi nie...a mala by si...takze skus nadviazat nove kamaratstva alebo si najdi nejake konicky, lebo takto na nom visiet to nie je dobre...a spravne tusis, ze sa zmeni asi velmi tazko...mozno prave hrozba rozchodu (aj ked taketo vydieracske praktiky neuznavam) by v nom nieco zmenila, ale aj to si myslim, ze len docasne...hlavne zacni zit aj svoj vlastny zivot, nelipni tak na nom a jemu to mozno zapne aj samemu