Ahojte prosim vas vcera som zistila ze cakame babatko, chcela by som sa vas spytat kedy by som mala ist na prvu kontrolu k gyn., citala som tu vniektorych prispevkoch ze nieje dobre ist hned....hmmm
tak kedy ????
dakujem
kedy ist na prvu kontrolu ?
najlepší je 8 týždeń , ak si nemala pred tým nejaké iné komlikácie ak áno ,napr. nevedala si otehotnieť , časté zápaly atď 1O týždeń tehotenskú knižku len málokedy vystavia skôr ako je 10 týždeň.
Ja som išla hned ako som zistila že som tehotná. veľmi som sa tešila. bola som v 5-6 tt. vyšetrila ma z dola. potom som začala veľmi slabo špiniť. zľakla som sa, bála sa o bábatko, tak som išla ku gynekologičke, opat ma vyšetrila zas z dola. Potom tvrdila, že to špinenie nie je normálne tak ma poslala do nemocnice, v ten deň ma až traja doktori vyšetrili z dola. a od toho dňa som oveľa viac krvácala a na 3 dni na to som potratila. A viem určite, že kým na nevyšetrili som iba špinila, ale nie krvácala. A keď Pán Božko mi dá opať bábatko, tak viem určite, že skôr ako budem v 10-12 tt nepôjdem ku gynekologičke.
cakam 4.babo, tiez som toho nazoru ze netreba ist skoro. bola som v 6.tyzdni ked som sla na kontrolu, a dr. ma postrasila ze sa tehotenstvo zastavilo, nevidiet akciu srdca, ze je to len dutinka bez plodu a mam prist na kyretaz :( tak som pockala este dva tyzdne, sla na kontrolny usg - ukazala sa aj akcia, a vsetko je ok. takze optimalny cas na prehliadku 8-10 tyzden.
Je dobre ist, ked ti menzes meska 2 tyzdne. To si 4 tyzdne tehotna. To mi povedala moja gynekologicka. Aspon ti hned na zaciatku povie, ako sa stravovat, vie sa presne, kedy si otehotnela a podobne (teda ak dieta bolo planovane a zena sa pozna)
Mne voľakedy moja hovorila skôr ako v piatom týždni je zbytočne tam isť.Potom sme sa dohodli tak 8-10.týžden.Lenže ja som bola na dovolenke potom ona.Tak to dopadlo tak,že som bola až v 12-om týždni.Potom hned mi spravili aj ultrazvuk všetko naraz.Veľmi skoro sa neoplatí,no treba isť aj skorej ako ja som išla.
ahoj...ja som dnes zistila ze cakam babo :) gratulujem inac....a chod k lekarke hned,pozrie ta,poradi,vystavi tehot.knizku.....(ja som v inej teme pisala o tom,ze sa vo mne velmi hrabala moja byvala gynka,a skoro som prisla o babo-bolo potvrdene ze spravila chybu,ale to je ojedinele,a hned som si nasla ineho gynekologa,je prfektny....nicoho sa neboj,lekar ta citlivo pozrie ci je vsetko ok a tak...)hlavne sa nestresuj nech je babulku dobre :)
aj ja som toho nazoru ze je dobre ist hned, je to aj istejsie, len som sa pytala preto ze som tu nejake prispevky citala , kde tvrdili opak...
dik, vsetkm
pojdem cim skor
......m = nie retardovana nie som ale spytat sa mozem nie?!!!
viac hlav viac nazorov...no diky aj za ten tvoj
dakujem za gratulacie
po prvé gratulujem a prajem nech je zdravučké a krásnučké.... a po druhé choď čím skôr odporúča sa ísť čím skôr aby lekárka vylúčila prípadné mimomaternicové tehotenstvo takže nečakaj zbytočne :)
ak máš dobrého gynekológa, nie je sa čo báť hrabania.Len choď.Gratulujem.