jedlo - prvy trimester

Príspevok v téme: jedlo - prvy trimester
zuzula12

Je to moje tretie tehotenstvo, ale zatial najhorsie. Som v 6tom tyzdni a uz som schudla 3 kila. NeZnesiem pohlad na akekolvek jedlo, je mi zle cely den, v praci odpadavam ... Lekar ma chce silou-mocou vypisat na PNku, ale ja mam 60 matrantov, ktorych chcem k tym maturitam dotiahnut. Brali ste nejake lieky? Nema to ziaden ucinok na babatko? Dakujem za rady ...

zuzula12

Usiko, bola som u lekara ... beriem vitaminy pre tehotne a na moju prosbu mi predpisal aj lieky - TORECAN, ktore zaberaju. Uz sa aj cez den najem, vaha sa posuva opat k povodnej.. :-)...Byt na marodke cely trimester mojmu zaludku nepomoze, v praci aspon myslim na nieco ine, nie na to, ako mi je zle.

Momentalne som aj tak doma, vystupila mi mierne teplota a tak to neryskujem - v praci ma kolegyne nenavida, lebo ucia za mna, zastupca mi telefonuje kazdy den, ale je mi to jedno. Mate pravdu - maturovat bubu aj bezo mna.

Mira, ja mam to "stastie", ze zo sladkeho je mi velmi zle, takze nezvladam ani len ovocie. Ked tak nasilu. Ale tie Bcka skusim doplnit.

Dakujem za podporu.

usiko

zuzula, a s lekarom si konzultovala?

...a este, aspon vitaminy jedz pre tehotne.....pravidelne, ak uz tu stravu nevies, aby aspon to si do tela dostala.....kamoska mala to iste a porodila zdraveho chlapca...takze neboj sa....lenze jej bolo zle do 5 mesiaca, a taka chuducka bola ze sme nevedeli, ze je tehotna......

usiko

Morzsi, ty sa mi zdas viac a viac radikalna, niekedy az extremna v nazoroch.....uz som si to vsimla v mojej teme o otehotneni a teraz tuto tiez.....akoby z teba isiel hnev, zatrpknutost, ...ale ved ako vravis, si stastna z dietat, ci nie? tak ako sa v tebe mozu taketo pocity hromadit v takejto miere?nic v zlom....len moje pozorovania.....pisem preto, lebo aj ja som sa podobne spravala a viem,ze to preto, ze som nebola spokojna so zivotom a so sebou.....

- mira

Chýbajú ti B vitamíny. Jedávaj nebrúsené obilniny a zeleninu.
B vitamíny z tela kradne cukor, tak ho nejedz. Zabrániš tým aj prekyseleniu, z ktorého ti je zle, a odvápneniu.
Drž sa a mysli hlavne na seba a na dieťa. Toto obdobie je dôležité a chyby sa nebudú dať v budúcnosti napraviť.

Morzsi

Treba uvedomiť, že moje dieťa je mi na prvom mieste . Máš kolegyne, ktoré maturantov k maturitám dovedú a verím, že úspešne. A ja som pracovala celý čas a teraz sa ani pes za mnou neobzrie.
Kolegovia mi celý čas robili napriek mali len hubu plnú rečí , že keď porobím prídu ma pozrieť... Pritom keď som ležala na šestonedelí prasklo potrubie a technici museli prísť. Iba si vyžiadali radostník a neboli schopný malej kúpiť ani jednu hrkálku, nieto mne jeden klinček.

Sex Godess

Neviem, ci ti maturanti stoja za to, aby si prisla o dieta, alebo sa ti narodilo poskodene. Za tych ubohych 400 euro by som to teda neriskovala. Hlavne na zaciatku tehotenstva potrebujes vela zeleza, jest spenat, B vitaminy, ak nic nebudes jest, moze sa ti dieta narodit s rastepom chrbtice a mozno este horsie. Neviem, ci ti to stoji za to, lebo potom uz budes na materskej az do smrti. A potom to budes lutovat. Zase na PNke nemusis byt az do maturit. Hlavne si vyries to jedenie.

klaudiadia

Presne to iste som prezivala aj ja,s tym rozdielom,ze je to moje prve tehotenstvo a som v 4tom mesiaci.Lekarka mi dopurucila brat PANKREOLAN forte a PIRIDOXIN.Konecne sa mam dobre a mozem aj jest.Za tie 4 mesiace som schudla okolo 10 kg.Nemohla som nic jest,zvracala som.