ja som pomerne chudy ale zvladnem aj 50kg na prsia alebo neviem ako sa to vola. som začiatočník..preto sa pytam či je lepšie začínať z menšou vahou....ako ste boli na tom vy.
S akymi tažkými zavažiami cvičíte?
ja si myslim ze ked si zaciatocnik vobec nemusis ist do vysokych vah. proste treba zvladnut techniku a ked zacnes stagnovat tak potom mozes pridat.....
Každý tu má pravdu. Treba sa najskôr zamerať na to, čo chceš dosiahnúť a podľa toho si vytvoriť tréning. Môžeš cvičiť na obiem,rysovať-to voliť zrejme nebudeš ak píšeš, že si chudý, môžeš cvičiť na vytrvalosť,na silu,s nejakým liečebným zameraním...Je veľa možností. Najskôr si zvol svoj ciel. Ale cvič všetky partie lebo nejskôr by si to mohol lutovať,ak vydržím dlhšie posilovať. Na nete si nájdeš rôzne treningové prencípi... Odporúčam stránku sportujeme.sk
Čo sa týka tvojej otázky. Ak tých 50 Kg dokážeš dať bez pomoci,bez problémov 10× nevidím dôvod prečo by si s nimi nemal cvičiť. Ale určite ak budeš počas cvičenia alebo po ňom cítiť bolesť najmäv kĺboch daj si menej. Bolesť vo svaloch je po cvičení prirodzená.Najdôležitejšie je dbať na dobrú tehcniku cviku.To si tiež môžeš prečítať na nete ale lepšie je nechať si poradiť od skúsenejších vo fitku.Ale určite sa nepýtaj nejakých 15-17 ročných čo sami nevedia čo cvičia. Vo fitku je dobré to,že lahko môžeš vidieť kto asi dobre cvičí a tých sa pýtaj :)
A-Z- presne opacne.....najskor vysoku zataz a potom znizovat.
ale nevadi.
Musíš mať ale aj poriadnu stravu (veľa bielkovín - mäso, tvarohy, vajíčka, ryžu, cestoviny, ovsené vločky...).
Čo sa týka cvičenia; posupne zvyšovať záťaž, takže vyššie váhy a menej opakovaní v 2 - 3 sériách s kratšími prestávkami medzi sériami. A nielen prsia, ale aj chrbát, biceps, triceps, brucho, zadok, stehná, lýtka a nie všetko v jeden deň. Zvoľ si nejaký seriózny cielený tréning (na nete určite nájdeš množstvo príkladov a rád).
Znamy ...sorry
kulturisti ti ale povedia,ze na rychlejsie pribratie svalov je lepsie si dat velku vahu s mensimi seriami.
Znami bol treti na Slovensku a robil to tak.
a koľko máš rokou?
určite si daj zo začiatku menšiu váhu a môžeš to potom viac krat opakovať. napr. si daj 30 kg a tlač to na tlak(prsia) 4 serií po 10 krát zdvih. Preto z menšou váhou aby si telo vzvyklo ! potom môžeš pridávať na váhe.