Cysta na stitnej zlaze

Mišo

No viem ze to je iba na vyplachovanie ale však ked to mam v ustnej dutine tak to nepotrebujem prehltat.. pouzivam iba zvonka či mal by som ? No ze ho stiahli som ani nevedel ale predali mi ho, vravela ze jod sa vylučuje pri styku s pokožkov, nemam zatial prístup k inemu jodu tak som zobral zatial ten.. Hadam je to lepšie ako nič

RNG

Je jedno, ake ma co koncentraciu, len finalna davka , co zoberies je dolezita.A forma, ci je to volny jod alebo jeho zlucenina.
JOX opbsahuje zluceninu jodu a polymeru povidonu, co nie je vhodne na vnutorne pouzitie, lebo povidone nie je jedly.
Obsah jodidovaneho povidonu cisteho je 10 % jodu, a obvykle prichadza v 10% roztoku, tj jodu je tam len 1%.Inac je o tom zbytocne spekulovat, lebo ho tusim stiahli z trhu.
www.sukl.sk

Mišo

moze sa pouzit aj zdroj jodu pod nazvom JOX? je to slabišie ako jodglycerin ale zas ked sa to nezriedi moc s vodou tak to az take slabe neni. je podla teba vhodny ?

RNG

Nestaci, Enzymaticke koncentraty obsahuju casto viac nez kila potravin. Naviac obsahuju aj rozne enzymi, ako fungalne, ktore sa bezne v jedlach nenachadzaju, ale su dakedy potrebne na odmorenie alebo na doplnenie nedostatku telom produkovanych enzymov.
Bromelain sa napr netazi z o zreleho ananasu, ale nezrelych najma stopiek.

MIšo

RNG dakujem za radu :) a čo sa týka tých enzýmov nestači jest vela zeleniny a hlavne ananas denne? ved ten musi obsahovat viac enzymov na bielkoviny ako neakych par tabletok

RNG

Inac ja sa drzim stareho receptu, ktory poznam od utlej mladosti, ked mi mama jodovala casto odrate kolena a lakte, aby nehnisali
Tinktura, ktoru na to pouzivala bola bezna v kazdej lekarni ci drogerii a jej obsah bol 2% jodu, 2,5% jodidu draselneho(KJ) a ostatok 50 % alkohol(etyl, hoci aj silnejsia vodka , nemusi to byt vobec "farmaceuticka kvalita").
No a uz naozaj dost, najdes na na inych forach, najdi si to cez google

Vsetkym priaznivcom, dokonca aj nepriaznivcom
(vid biblicke, "kto do teba kamenom, ty do neho chlebom" a "miluj svojho nepriatela", co je extremne tazke, podotykam)
zelam vsetko najlepsie do Noveho Roku, pevne zdravie a spokojnost.

RNG

Kazdy zdroj jodu je lepsi ako nic. Jodoglycerin sa hodi do roztokov s vodou na pitie, ale na kozi nevyschne, ako alkoholovy alebo vodny roztok, takze sa velmi nehodi na transdermalne(cez kozu) dorucenie do tela.Zafarbi saty.

Tak isto neodporucam velmi ani dnes drahy a slaby zdroj, jodisol, kde je jod vo forme zluceniny s polymerom (povidone), ktory lekarne tlacia, lebo na nom viac zarobia.

Mišo

Prepačte ak som tu rozpútal neaky spor to som nechcel chcel som iba neaku pomocnu radu taky čo sa chceju hadat a dokazovat si niečo by sa toho mohli zdrzať... RNG nemusi vediet uplne všetko ale viem ze dost ludom uz pomohol!! čo o podobnych veciach nemajú vedomosti...
Mohli by ste mi teda poradit prosim ? mam zamich v lekarni aku jodovu tinkturu mam povedat aby mi zamiešali ? alebo mam povedat jodglicerin ? a nemoze mi to niako ublizit neako nato zareagovat ? dakujem vam za radu

tpch

Co sa tyka glycerinu a glycerolu-spravnejsi je nazov glycerol, v tom mas pravdu, preto sa oznacenie glycerin posuva smerom k oznaceniu roztoku glycerolu (v slovenskej medicinsko-farmaceutickej praxi). O tom uz ziadna encyklopedia nepise samozrejme, ale ja nepotrebujem vedomosti z wikipedie na to, aby som si stala za tym, co napisem.