celulitída na bruchu

Denz

Lucia-
Vedľajšie účinky kofeínu však ďaleko prevažujú nad jeho výhodami:
Uvoľnenie skladovaného cukru pôsobí ako stres na endokrinný systém

Osoby ktoré pijú veľa kávy sú často podráždené a nervózne

Kofeín môže ukrátiť organizmus hlavne o inozitol, B vitamíny, vitamín C, zinok, kálium a iné minerálne ióny.

Osoby ktoré pijú denne 5 šálok kávy, majú o 50% vyššiu pravdepodobnosť srdcových záchvatov ako osoby káve neholdujúce.

Tehotným ženám sa doporučuje , aby sa zdržali pitia kávy, pretože podľa pokusov množstvo kofeínu zodpovedajúce 4 šálkam kávy, môže vyvolať vývojové chyby u dieťaťa.

Kofeín môže byť toxický. Odhadovaná smrteľná dávka je 10g.
-odkaz odstránený-

Lucia12345

..Denz dost zaujimavy clanok o kave, dakujem...
... A-Z no ved hej, uz som sa zamyslala, ze treba tu kofeinovu nerest obmedzit, len vies, ked treba studovat, musim si dat tak 2-3 silne kavicky denne a hned to lepsie ide, ale to je moj bordel:))).... a kedze ako pises ze kofein, resp. kava zuzuje cievy, len potom nechapem, preco sa dava do anticelulitidovych kremov, cisto ze nonsens pre mna, na moju hlavu to uz je asi trosku komplikovane:)

A-Z

Lucia12345,

s tým, že kofeín odvodňuje, to nemá veľa spoločného.
Kofeín je rizikovým faktorom preto, lebo zužuje cievy, a tým zhoršuje prekrvovanie pokožky. A práve zlý krvný obeh je jednou z príčin celulitídy.
No veď úplne sa kávy vzdať nemusíš ;), len obmedziť. Stačiť by mohla jedna slabá kávička denne. V duchu všetko s mierou. Alebo, pre mňa aspoň, je výbornou náhradou Caro s mliekom.

lucia12345

...ahojte...ale nemozem pochopit, preco kofein skodi??? teda odvodnuje, to ano... ale cisto teoreticky ked vypijem aj 3 litre tekutin denne, tak myslim, ze kofein nie je problemom...hmmmm...bolo by tazke pre niektorych ludi vzdat sa milovanej kavy :(((

A-Z

Celulitída postihuje nielen ženy s nadváhou, ale aj tie chudé. Už dávno sa prdsa vie, že nesúvisí len s nadváhou, ale aj so životným štýlom.
Spôsobuje ju konzumovanie živočíšnych tukov (údeniny, fastfoody, vyprážané jedlá, majonézy atď.), bielej múky, sladkostí a pod., užívanie antikoncepcie al. iných hormonálnych liečiv, nedostatok tekutín a pohybu, alkohol, cigarety, kofeín.

Takže treba jesť viac zdravých potravín, obmedziť živočíčne tuky, bielu múku, cukor, piť cca 2,5 l nesladených tekutín, pravidelne sa hýbať (aspoň dlhšie prechádzky) a v sprche si urobiť občas aj masáž.