Moze mat clovek v tele nadbytok bielkovin?

Príspevok v téme: Moze mat clovek v tele nadbytok bielkovin?
slavia0907

Dobry POdvcecer.
Chcela y sm sa opytam ,moze mat clovek v tele nadbytok bielkovin?ak ano,ulozia sa vo forme tuku ci svlau?kedze bielkoviny su zdrojom pre sval.

a este otazocka ,da sa niekde vypoitat ,koko gramov bielkovin by mal zkonzumovat clovek na svoju hmotnost aby m narasttla svalova hmota.nepocita sa to nijako?

dakujem pekne za kazdu rekaciu

rikardo

ahojte ja ma 5xviac bielkovin v tele ako ma mat clovek a mam teraz z toho problemy z oblickami tak treba davat pozor

Debko

1,5g na 1Kg maximálne odporúčané množstvo je 1,8g na 1kg ale stačí ti 1,5g ked niesi nejaký extra makač v telocvični ;) nadbytok bielkovín nerobí telu dobre a aj tak z toho nebudeš mať veľké svaly. Aj svaly majú svoj maximum je to ako dávať liter vody do pollitrovej flaši :D ale k rastu svalou musíš mať aj dostatok sacharidou a aj tuky telo potrebuje v priatelnom množstve.

A-Z

Priveľa bielkovín znamená aj priveľa energie (čiže kalórií) a každý nadbytok sa ukladá vo forme tuku. Takže áno, z nadbytku bielkovín priberieš.

Všeobecne odporúčaný príjem je cca 1 - 1,5g bielkovín na kg tvojej optimálnej váhy.
Ak cvičíš, ale myslí sa tým pravidelný tréning, tak 1,5 - 2g bielkovín.
Len z príjmu bilekovín ti svaly neporastú. Dôležitý je celkový príjem kcal za deň a z čoho pochádza (kvalitné bielkoviny, vhodné sacharidy a rastlinné tuky) + pravidelný a cielený tréning a regenerácia.

- mira

Bielkoviny sa uložia vo forme tuku. Vedľajšie produkty rozkladu zaťažujú obličky a pečeň.

Dlhodobý nadbytok môže mať karcinogénne účinky.