ANTIKONCEPCIA BEZ PREDPISU

babika

Ivetka,
najhoršie bolo pre mňa, keď som krvácala vyše dvoch týždňov, nevládala chodiť... , vieš si to asi predstaviť.

vodnarka

antikoncepcia je velkym zasahom do organizmu zeny ovplyvnuje cely jej hormonalny system aj ostatne organy, napr. pecen.. kazdy pripravok je iny a len gynekolog ti vie urcit ktory by bol pre teba vhodny inak by ti mohla antikoncepcia len uskodit ..okrem toho na jej uzivanie musis byt relativne zdrava a to sa da urcit len krvnymi testami (robia sa pecenove testy)

2.Rudolf

Antikoncepcie niesú voľnopredajné, lebo každá žena potrebuje iný prípravok, ktorý je preň vhodný. Ženy, ktoré užívajú antikoncepciu sú na prísnom dohľade lekára.

ehm

Ahoj adina,myslim, ze je velmi nerozumne sa pustat do zhanania antikoncepcie na "cierno".
1. je to hormonalny zasah do tela, na ktory sa organizmus musi pripravit a nato je potrebna odborna konzultacia s gynekologom. Mohlo by ti to neskor sposobit komplikacie nie len s moznostou otehotnenia, ale aj pripadne spustenie rakoviny a inych.
2. pokial absolvujes vysetrenie, zistis o sebe viac a lekar ti nasteluje tabletky na mieru.
3. kazdy organizmus je nastaveny inak, takze su dolezite aj kombinacie hormonov obsiahnutych v antikoncepcii.
4. taktiez sa vyhnes neprijemnemu krvacaniu, ktore obcas vznika kvoli nespravnaj skupine antikoncepcie.

Tak je to na zvazenie a odporucala by som ti navstevu gynekologa

dagmar

Nerada ta sklamem, ale to istotne nie. Mozno existuju pripady, ked me niekto niekoho znameho a magistra v lekarni si zariskuje... (ak vydá liečivo, ktore ma byt na predpis - ak ho vyda bez predpisu, hrozia velmi nepekne postihy...).
Ale to hlavne - ak si v zivote nikdy nebrala HAK a nevies teda na aku konkretne si "pripravena", tak na slepo si typnut je velmi nebezpecne.