vitarianstvo

vevericka

no takto ja som toho nazoru, ze pred niekolkymi tisickami rokov ludia zistili, ze ohen je fasa vec a ze sa nim da upravit strava a teda aj maso..nas GIT sa tomu prisposobil (teplene upravene sa lahsie stravi), takze ak budes jest vyzvazenu stravu bohatu na vsetky zlozky(v spravnych pomeroch), teda curky, tuky, bielkoviny(vsetky AMK), mineralne latky ..teda pestru stravu, ktorej sucastou bude aspon hydinove a rybina nic sa ti nestane..aj ked teda dostatok surovej zeleniny a ovocia je dolezity, (zachovanie si ich biologickych hodnot(tu je dobre vyzdvyhnut kladnosti varenia v pare)

misac

no ok ... uznavam :)ale mala som na mysli mäso len oc ja viem .. raz do tyzdna ale to preto ze tomu sa doma neda vyhnut ... hlavne cez vikendy

vevericka

misac tvoja forma umierneneho vitarianstva (teda trocha masa ) uz nie je vitarianstvo dokonca ani vegetarianstvo, ale normalne stravovanie s vacsou castou zeleniny..

misac

dakujem pekne za nazory ... ja by som bola skor za taku umiernenu formu vitarianstva ... teda s prevahou zeleniny, ovocia a orechov, obcas mäso, ryby a tak nejako ... len neviem ci by som to vedela dodrziavat ..

soffa

je dokazane ze niektora zelenina je zdravsia ak sa povari,trochu spracuje.ci jest len surovu zeleninu-v dnesnej dobe,ked je znecistena voda,poda,vzduch je to celkom jedno. vsade su toxiny....ja sa drzim hesla,ze vsetko ale s mierou

mate59

Myslím si, že je to extrém.Ja milujem zeleninu,jem ju v surovom stave,takisto orechy,semená,všetko ovocie,úplne denne,ale aj maso,v poradí hydina,ryby,niekedy bravčové, nikdy hovadzie.

bibn

hm ja by som toto nezvladla dodržiavať...veď človek musí jesť aj teplé jedlo upravené...a tam sa píše že surové len..podľa mňa to nie je zdravý spôsob..aj keď zdravsí ako čipsy a hranolky a pod.. ale to je moj nazor