Ahojte,kazda z nas sa pyta ako schudnu no navzdy. Ja vam ponukam overene typy.
Poradila nam Annka ktora to skusila a teraz ma novy zivot. Fakt to funguje !!!
Ako schudnut - bez jojo efektu mam riesenie
-odkaz odstránený-
iwik--ale je to pekne od teba.....okopiruj to este raz tu hore.
Drzim palce.
inak zmenka to je moja sestra teraz sme to tu davali. Chcela mi trosku pomoct aby to somnou niekto drzal a aby sme sa vzajomne podporovali .... ona by sle so mnou do toho ale je chuducka takze preto sme sa obratili na tuto stranku myslela som si ze je to dobry napad ale teraz uz nevem ...
nie ! chcela som aby to niekto skusil so mnou. Sama to nedokazem ziadna reklama
:(
he:)))
frmo....dobry postreh:)))
iwik a Zmenka...pozor na IP adresu!!!!
Co sitym chcela povedat???...reklama pre avizovanu stranku????
Pocula som uz o tom len som nevedela presne ako nato :(
Kto to skusi so mnou ? od buduceho tyzna?
hm???
Budme krajsie, aby sme sa citili lepsie :D:D:D
Čo si robila, že si takto schudla ?
* Schudla som preto, lebo som začala pravidelne jesť 5- až 6-krát denne, cca každé 3 hodiny počas bdenia;
* pravidelné jedenie s menšími porciami jedla mi naštartovalo metabolizmus, telo prestalo šetriť energiu a ukladať ju do tukových zásob – začalo spaľovať. Chudla som od prvého týždňa;
* posledné jedlo som jedla vždy dve hodiny pred spaním, okolo 20.00 hod. Ak som bola hore dlhšie, vypila som ešte pohár kyslého mlieka;
* vyhýbala som sa pocitu hladu tak, že som jedla pravidelne;
* z práce som nikdy neodišla hladná, vypila som aspoň prinesené Acidko, alebo zjedla napríklad paradajku so syrom.
Koľko si toho vlastne zjedla ?
* Pochopila som, že ak chcem chudnúť, musím zjesť menej energie, ako jej za ten deň vydám (zrazu to bolo pre mňa logické, nechápem prečo som to dovtedy nevedela);
* preto som si počas chudnutia vážila všetky potraviny, ktoré som jedla, počítala ich energetickú hodnotu podľa energetických tabuliek a zapisovala si to – zdá sa to byťtrocha nepohodlné, rozhodne však menej nepohodlné, ako byť tučnou;
* jedla som veľké množstvo potravín s malou energetickou hodnotou – veľa zeleniny k menším porciám bežných jedál;
* zjedla som cez deň okolo 5000 kJ rozložených približne do 5 až 6 jedál, pri tomto príjme som chudla bezpečne a isto, lebo denný výdaj pri mojej aktivite bol vyšší;
* chudla som zhruba rovnakou rýchlosťou, prvý týždeň až 5 kg – bol to hlavne úbytok vody, 2. týždeň 2 kg, potom pravidelne 1 kg za týždeň, na konci sa to trochu spomalilo, ale nie veľmi výrazne.
Čo si pila a koľko ?
* Pila som čistú vodu z vodovodu, nesladený čaj, občas nesýtené minerálky (nič „bublinkové“);
* pila som zhruba 3 l tekutín denne – cca každú hodinu 2 decilitre;
* zo začiatku som si každú hodinu nastavila mobil, aby zazvonil, lebo som na pitie stále zabúdala. Teraz si pred oči postavím krčah tak, aby mi zavadzal, potom nezabudnem;
* keď som na cestách, fľaša s vodou je popri šminkách súčasťou mojej kabelky, čapujem do nej vodu tam, kde ma osud zaveje.
Solila si ?
* Skoro vôbec som nesolila, lebo soľ viaže vodu, čo zvyšuje hmotnosť a tiež opúcha z toho celé telo, dvíha to krvný tlak;
* aby jedlo nebolo nechutné, korenila som ho, alebo som používala bylinky či bujón.
Sladila si?
* Nie, vyhýbala som sa cukru, aj sladkostiam;
* umelé sladidlá som väčšinou nepoužívala, neoplatí sa privykať si na výrazné chute jedál; potom človeku začnú chutiť aj „obyčajné“ potraviny; sladidlo som používala len výnimočne – do šalátov keď som chcela sladkokyslý nálev, alebo ak mal byť šalát spoločný pre celú rodinu.
Čo si vlastne jedla ?
* Jedla som pestrú stravu, tak aby som prijala potrebné množstvo bielkovín, cukrov a tukov, chcela som byť štíhla ale pritom zdravá;
* nejedla som „rýchle cukry“ (sladkosti, cukor, med, koláče), majú veľa energie, nezasýtia a zvyšujú hladinu cukru v krvi, čo nanovo vyvoláva hlad;
* nejedla som ani „ťažké tuky“ (masť, maslo, smotana), tuk má dvakrát viac energie ako bielkoviny a cukry;
* tuk som však jedla denne, hlavne olivový olej a rybací tuk, priamo na hotové jedlo alebo zeleninu, alebo aj na prípravu mäsa, tiež ľanové semienka, orechy…
* jedálniček som si zostavovala sama podľa toho, čo mám rada a aby mi to aj chutilo, chudnutie pre mňa potom nebolo „za trest“;
* chlieb a iné „pomalé sacharidy“ (cestoviny, ovsené vločky, zemiaky) som jedla len v priebehu dopoludnia, odpoludnia zasa bielkoviny (kuracie mäso, ryby, syry, tvaroh, kuraciu pečeň);
* nejedla som pomedzi plánované jedlo nič viac, tie 3 hodiny boli pre mňa vždy akurát;
* uprednostňovala som celozrnný chlieb pred bielym, neskôr som si začala piecť chlieb sama a pečiem si ho dodnes.
Ako si si pripravovala jedlo ?
* Vždy deň dopredu som si premyslela, čo budem jesť, aby sa mi to zmestilo do plánovaného denného rozpočtu, jedlo som si varila a pripravovala väčšinou sama;
* v kabelke som vždy mala „prvú pomoc“, hlavne keď som bola na cestách, alebo keď som vedela, že sa k pravidelnému jedlu nedostanem – tak som sa vyhla hladu. Ako desiata sa mi osvedčilo ovocie, ako olovrant syr, zelenina, tofu alebo jogurt;
* nechodievala som na nákupy hladná, pretože hladná by som nakúpila (a neskôr zjedla) čokoľvek, čo by prišlo prvé pod ruku. V potravinách som vždy mala zoznam, čo presne chcem kúpiť a nekupovala som nič „do rezervy“;
* nakupovala som aj veci pre rodinu alebo čo bolo treba domov, ale ja som ich nejedla, ani ma to nepokúšalo, jednoducho som to nejedla – mohli ma obložiť čímkoľvek; bola som pevne rozhodnutá schudnúť a odolať pokušeniam.
Jedávala si aj zeleninu a ovocie?
* Samozrejme, zelenina má veľký obsah vlákniny, antioxidantov, vitamínov a dobre zasýti, dá sa jej zjesť veľmi veľa, ovocie má podobné vlastnosti, ale jedla som ho opatrnejšie;
* denne som zjedla najmenej pol kila zeleniny v akejkoľvek forme, surovej, či tepelne spracovanej;
* ovocie som jedla len dopoludnia, zväčša na desiatu, nejedla som banány, obsahujú veľa cukru.
Aj si pri chudnutí cvičila ?
* Necvičila som pravidelne, ale plávala som v priemere 2x do týždňa 40 bazénov, je to dobrý relax i na posilnenie celého tela a k tomu je to aj zvýšený výdaj energie;
* občas som si zašla do sauny;
* pohyb som si pridala aj tým, že som výťah nahradila chôdzou do schodov;
* je však lepšie cvičiť už počas chudnutia, ja teraz doháňam, čo som zmeškala, potrebujem posilniť svalstvo celého tela, ktoré mi chudnutím trocha ochablo.
Ako sa teraz cítiš?
* Neuveriteľne dobre, fyzicky i psychicky, schudla som za 5 mesiacov 23 kíl, som ľahšia a cítim sa o 10 rokov mladšia, jednoducho ako nový človek;
* výsledky krvných testov mi vyšli výborne, vrátane cholesterolu, hormónov štítnej žľazy a pečeňových testov, lekárka povedala, že mi nemá čo vytknúť, len gynekológ ma varoval, že chudnúť treba pomalšie;
* teraz si udržujem váhu, meriam 168 cm a vážim 60,5 kg, mám BMI 21,6 je to takto dobré, už nikdy nechcem naspäť kilá, ktoré som zhodila.
Kto ťa to všetko naučil?
* Veľmi som chcela schudnúť, ale nevedela som ako, časté diéty mi vždy privodili jojo efekt a kilá boli naspäť, už som toho mala dosť;
* hľadala som v okolí kurzy, kde okrem cvičenia by ma naučili aj systém stravovania, nenašla som žiaden;
* zúfalá som surfovala po internete a natrafila som na stránky -odkaz odstránený-, ktoré píše Miro Veselý, sám schudol racionálnym stravovaním 35 kg, a už vyše dvoch rokov je na rovnakej hmotnosti bez jojo efektu, na webe popísal, ako na to; vo fóre je veľa ľudí, ktorí tiež chudnú a navzájom sa podporujeme.
Schudnúť je ľahko, ťažšie je váhu si udržať. Až po pár rokoch sa uvidí, či to človek s chudnutím myslí naozaj vážne.
Apropo, môj krátky päťmesačný príbeh priniesol môjmu manželovi novú ženu. Po dvadsiatich siedmich rokoch. To poteší.
Anna