Chcem sa zbavit pocitu menejcennosti,neviem ako.Mam pocit,ze musim robit to,co chcu ostatni ludia,ze ja nemam ziadne prava,ze nic nesmiem.Citim sa slaba a bezmocna.Je to kvoli tomu,ze ma jeden clovek niekolko rokov podcenoval a manipuloval so mnou,spraval sa tak aby som vedela ze som hlupa,ze vsetko robim zle.Teraz mam kvoli tomu problemi s ludmi a so vztahmi.
Napriklad,jedna baba,kolegina v robote,ktoru ani nemam rada, si odo mna chcela pozicat peniaze,aj ked viem,ze poziciavat peniaze by som nemala pokial nemam istotu,ze mi ich vrati.Ale jednoducho som mala pocit,ze ked to chce ona,ze to musim urobit.A samozrejme,pozicala som jej,ona mi slubovala,ze mi ich hned vrati,a presiel rok a ona mi ich nevratila,tvari sa akoby sa nic nestalo a mna to strasne hneva.Viem,ze mi ich ani nevrati.Stale hovori,ze nema peniaze,aj ked vidim,ze ona si chodi na melir ku kadernicke a stale cosi kupuje. Ako sa toho pocitu zbavit?Citim sa na dne.
Pocit menejcennosti
jasne, vykecaj , ved je to pravda, nech sa nenechaju aj ini nachytat.
3000 sk prezijem bez toho,ale strasne ma to hneva,ze som jej naletela.To som pochopila ze je to krava bez chrbtovej kosti,asi dlzi viacerim ludom,takyto ludia su taky.Tusim,ze tie peniaze neuvidim,rozmyslala som ze sa jej pomstim nejako,napriklad to vykecam kazdemu v robote alebo tak.
v ramci dobrej vole, jej navrhni splatky, ked tvrdi ze nema na to uhradit to naraz
bez zmluvy je to samozrejme nevymahatelne sudne
kamoska-si daj pozor aby si na taku kamosku neprepisala aj byt.
Lebo byt v dnesnej dobe taky t...c a verit kazdemu.....
Je taka rada: Zena,peniaze a auto sa nepoziciava.
Popremyslaj nad sebou.
Nic v zlom.
a koľko si jej požičala?
problem je v nej, nema chrbtovu kosť
Diki,aj podpora od druhych ludi mi pomoze.Aj by som chcela ist,len to odkladam,a uz som bola u jedneho a ten nebol dobry,nepomohol mi.
Málokto asi zažíval tieto pocity tak silne ako ja v mladosti. Teraz som stará a ľutujem, ža som si kazila život. Ale vtedy odborná pomoc asi ani nebola, alebo bola nedostupná. Písať že sa trápiš bezdôvodne, že si osobnosť, v mnohom lepšia ako Tvoje okolie, je asi zbytočné. Nečakaj až na to prídeš sama, mohlo by to byť neskoro ako napríklad u mňa, ale naozaj požiadaj o pomoc odborníka, pretože nemáš najmenší dôvod cítiť sa menejcenná, to mi ver.
v prvom momente mi napadlo iba jedno..naucit sa povedat nie. ale ked tak rozmyslam, tvoj problem je zrejme niekde hlbsie v psychike....asi by som navstivila psychologa...to nie je ziadna hanba.