VS Specialna pedagogika

zdenulka

tak to je super ze si spokojna..neviem ale mna radsej laka specialna pedagogika..tu matiku sa naucim aj ekby co bolo :) ved kvoli tomu nezahodim svoj sen..

levicaaaaa

zdenulka: ja som šla preto na liečebku, lebo tam mám jednu známu /teraz je tretiačka/ a veľmi sa mi to páčilo, a tiež sa mi páčilo, čo písali o to odbore na stránke, chcela som si dať aj špecku, ale keď sa vypisovali prihlášky, tak na stránke školy neboli ešte kritéria prijatia na špecku, a na študijnom mi povedali, že sa budú robiť prijímačky z matiky a toho som sa bála, tak som si nedala prihlášku, a nakoniec sa prijímačky ani nerobili :( ale nevadí, som spokojná na liečebke, už by som nemenila :)

zdenulka

ja viem ze to nebude lahke..a preto som sa rozhodla pre pedagogicku strednu skolu lebo uz od zakladnej skoly som mala tuzbu venovat saludom(len som nevedela ci detom,postihnutym alebo starym ludom)uz ma to taha len skor detom MP s downovym syndrom ..
,uz si praxovala medzi MP?ake to bolo?

luciferka

prepac, hej matiku som myslela......, no ak sa budes ucit tak jasne ze to zvladnes, len tomu budes musiet venovat viac casu....., myslela som to tak,z e si skus pracu s ludmi s MP, aby si videla o com to je, a ze to nie je len to krasne a ruzove......, ale zase ja by som tu robotu momentalne nemenila, aj ked si myslim ze mne este len tie ruzove okuliare zacinaju postupne opadavat......

zdenulka

luciferka -ja si myslim ze s tou biologiou to zvladnem to mam aj na skole..a tu matiku/tu si asi myslela lebo si napisala pedagogiku/ no to bude problem ale naucim sa ..velmi to chcem..a ako si to myslela co mam robit ?k akym dobrovolnik sa mam pridat?

luciferka

Ahojte, tak najprv, mam pravdu ze poradenstvo sa na slovensku nikde inde ako v ba studovat neda, tvoja mamka nema matiku preto, lebo matika je v ramci poradenstva a nie pedagogiky MP....
zdendulka, da sa zvolit aj odbor pedagogika Mp a pedagogika SP, a tym sa vzhnes matike... ale velmi neodporucam, pretoze nebudes mat take dobre uplatnenie ako s poradenstvom.....poradenskych pracovnikov je treba viac....ta matika nie je az taka tazka, ale pre tych co nemali pedagogiku 3 roky tak je jasne ze to museli dobiehat, lebo sa tam beru matice, integraly, derivacie, a ja som to vsetko mala uz na gympli, a neserkali sa s nami,bolo automaticke, ze uz mame nejake zaklady z toho.....a z pedagogickej to mali tazsie preto, lebo tam nie je ani matika a ani tolko biologie ako na gympli..., aspon co mi vraveli baby....ja som nemala problem, vacsina rocnika ano.....
pokial si z ba, a nemas skusenosti s touto pracou, tak sa skus zaradit na par mesiacov k nejakym dobrovolnikom, alebo ako osobny asistent, skus sa s tym zoznamit, potom prides na to, ci ti to stoji za tu namahu....., ja keby nepotrebujem titul na tu robotu, tak tam uz davno nie som, ale pokial chcem pracovat s tymito ludmi na vyssej pozicii ako asistent ci dobrovolnik, potrebujem titul.....

happi:-)

Bol to jeden z mala odborov kde sa uci vsetko. Potom sa da pokracovat dalej a vybrat si nieco konkretne. Mna najviac bavi psychologia, tej by som sa asi chcela venovat a takisto ma zaujimaju aj zahranicne misie(tu mam problem s jazykom, ale ked sa chce, vsetko sa da). A SP je hlavne o kontakte s ludmi:-)

happi:-)

pravo, ekonomika, etika, pedagogika, sociologia, psychologia, filozofia, statistika, somatologia, soc. praca, soc. politika. To su take tie zakladne a od nich sa odvijaju dalsie, odborne. Mavame raz za sk. rok prax a raz az semester socialno-psychologicke cvicenia.