nervozita

Príspevok v téme: nervozita
babybooom

Ahojte

Mám priateľa, je pre mňa tou najdôležitejšou osobou, ale v poslednej dobre má nejaké problémy, kvôli ktorým býva veľmi často nervózny a odzrkadluje sa to tak, že je voči mne odmeraný a v podstate sa so mnou ani nerozpráva a keď hej, tak len veľmi stručne. snažím sa byť pri ňom,aby cítil, že ho veľmi lubim, byť naň ho milá, ale nejde to tak stále keď je taký mĺkly, potom aj na mňa dojde nepríjemný pocit, že mu už možno na mne nezáleží a sama sa začnem trápiť, predsa ja tiež potrebujem počuť milé slová,alebo aby ma pomojkal:( Potom mu o tom poviem, ako sa cítim a niekedy to zobere v pohode, snaží sa ma upokojiť, alebo sa nahnevá,a povie mi, aby som doňho nerýpala.Už viem, že so mnou tie jeho nálady nemajú nič spoločné, chcela by som si od vás nechať poradiť, ako sa správať,aby som mu to aspoň nejak ulahčila. Či mu dať viac priestoru alebo prejavovať mu môj záujem.alebo čo ?

sloboda.

Ved taky nie je stale a ty vravis, ze tiez mu ten zaujem nie si schopna poskytovat stale. Ty tiez potrebujes svoj priestor ved. Inak by si sa emocne zadusila, aj jeho. On vie, ze ti na nom zalezi, no ak mu poskytnes zaujem a on ta "odstrci", rozhodne v tom nepokracuj. Vtedy to proste nie je TO, co on potrebuje. Vtedy je cas poskytnut zaujem sama sebe, aby si to nevyzadovala od neho a netrapili sa navzajom.

babybooom

sloboda: takže mám zaujať neutrálny postoj, žiadne vylievanie citov a už vôbec žiadna sebalútosť či niečo čo by mohol chápať ako výčitky?
Mám ho nechať nech sa on realizuje keď niečo bude chcieť? V tom prípade by to nemohol chápať ako že z mojej strany nejavím oň ho záujem?:/

sloboda.

Ak byva nervozny, tak je zaroven velmi citlivy voci naladam inych, ktore sa nanho mozno nalepia a jemu z toho byva nanic, i ked mozno nevie co sa deje. Cize priestor bez ludi alebo aspon bez ludskych emocii by mu mohol liecit jeho dusu. Tvoj prenho "dotieravy" zaujem moze vnimat ako len dalsie nasilie a preto utoci.