Velka pomoc pre vsetky buduce mamicky

Príspevok v téme: Velka pomoc pre vsetky buduce mamicky
jajka

Dievcata, som uplne nadsena.Som prvy krat tehotna a mala som obavu ci sa budem vediet postarat o babo,ale nasla som klub,kde robia prave taketo prakticke kurzy,je to skvele. Ak sa da kliknite www.clublilly.sk Dokonca sa uz aj otecko zacal tesit a uz sa vieme o starostlivosti a vychove dokonca aj porozpravat.Doteraz to odsuval na vedlajsiu kolaj.

jajka

misamaminka,suhlasim s tebou,kazdy ma pravo na nazor a nemali by sme sa urazat.Nemyslela som,ze sa to dostane do urazok,ked som pisala prvy prispevok.Mam vsak tiez trochu pocit,ze si prilis jednoznacna vo svojom nazore a pritom podla toho co si napisala ani nevies,co sa na takom kurze moze mamicka naucit.Nechcem ta ani urazit ani sa ta dotknut,ale na kurzoch sa naucis hlavne to co nie je v knihach a prakticky sa pripravis na babike a svoje dieta uz nebudes pouzivat ako pokusneho kralika.Obdivujem babrlinku, myslim si,ze tak to ma byt.Predchadzat chybam ak sa da a nelamentovat ked je uz neskoro.

misamaminka

nie som vadna,len som chcela aby bol pristup k babetkam neumely,aby sa tie mamicky spravali prirodzene,lebo mne sa stalo ze ked som chcela riesit situaciu podla knizky moje babo reagovalo uplne inak.a prosim odpustite si urazky na tejto stranke,sme tu normalni,dospeli ludia a kazdy len radi podla seba...

babrlinka

Ja Vam poviem jedno. Vychovala som 3 deti bez kurzu a sama.Teraz su dospele a moja nevesta ma presvedcila aby som namiesto jej muza isla s nou na taky kurz.Zo zaciatku mi to nebolo prijemne,ale poviem Vam jedno.Tolko chyb, co som narobila a uplne obycajnou nevedomostou. Nehovorim,predtym sa o detoch tolko nevedelo ani sa tym nikto nezaoberal,ale keby nieco take bolo urcite by som aj vtedy isla.Teraz viem,co som mala robit inak,aby sa mi to nevratilo a aby som neublizila na dusicke svojim detom.Teraz su dospeli a teraz viem ake chyby som robila ale uz je neskoro.Vtedy som si tiez myslela,ze je to brnkacka a vsetko viem a ked nie tak sa opytam.Hlupost. Udivuju ma vsetky tie mlade dievcata,co sa krvopotne pripravuju na porod a robia z toho vedu a potom na starostlivost o babo povedia - ja to zvladnem,ved to zvladli miliony zien.Aj porodit v mastali a bez pripravy dokazali miliony zien,tak naco chodite na pripravu?Ja som uz na dochodku a som cerstva babicka a ruky by som bozkavala tomu,co vymyslel taketo kurzy a to mam 3 dospele deti!

moniqa

ked mam byt uprimna, tak ja sa na ziadny kurz nechastam ked budem cakat babatko, ale nechapem preco tu odsudzujete tie co sa pren rozhodli, podla mna robia dobre, lebo ziadna matka sa nedokaze o svoje dieta postarat bez rady skusenejsieho cloveka, proste vsetky potrebujeme poradit, vacasine radia vlastne mamy, alebo svokry, dokonca aj babky, a ked uz by sa mali pretlkat tymito problemami bez pomoci, tak predsa je lepsie ist na takyto kurz ako robit zo svojho dietata nieco ako pokusneho kralika a mysliet si, ze vsak zivot ma nauci... tot moj nazor, aj ked ja v buducnu ziadny kurz neplanujem, lebo mi bude mat kto poradit...

slavina

Ja som na žiadnom kurze nebola a som toho názoru,že keď sa vedelo miliardy žien pred nami postarať o deti bez akéhokoľvek kurzu,tak to musia dokázať ďalšie miliardy žien po nás.Nechcem tým nikoho odhovárať,je to každého osobná vec,len je to jednoducho môj názor.Ja som k tomu všetkému ešte aj slobodná matka a myslím si že situáciu zvládam dobre a nemám pocit,žeby mi chýbal nejaký kurz,ak si v niečom nie som istá (čo sa týka zdravia),opýtam sa lekára,ostatné sa dá zvládnuť celkom prirodzene.

mimimi

Preco by bola ? Kazdy moze mat svoj nazor.Ja som na ten kurz ist nechcela,ale muz ma donutil a uz ked to zaplatil,tak som isla. Este dlho som si myslela,ze su to vyhodene prachy,ale teraz po porode, si ten kurz neviem vynachvalit.

tomka

Ja som na ich kurze bola a vobec mi to nepripada ako z americkeho filmu,ale nieco presne usite na nase pomery.Ja by som si samozrejme tiez trufla sa sama postarat o dietatko,ale preco sa radsej vopred nepripravit?Teraz som spokojnejsia a viem si aj lepsie upravit zivot.Tiez mam dve deti. Prva ma 14 a teraz mam babo a nie je to lahsie iba vdaka skusenosti,ale hlavne informaciam z kurzu.