Prve gynekologicke vysetrenie v tehotenstve

Príspevok v téme: Prve gynekologicke vysetrenie v tehotenstve
zuzula12

Caute - potrebujem poradit. Minuly tyzden som zistila, ze som tehotna. V pondelok som bola u gynekologicky, ta si ma len "omakala", ze ano, maternica je zvacsena a ze mam prist tak o mesiac. Mam za sebou uz dva porody, ale obidva som absolvovala v zahranici, kde mi od zaciatku robili rozne testy - same odbery, prehliadky, povinny zubar atd. Som teraz v soku, ze sa so mnou nic nebude diat ... Je to normalne? Naozaj musim pockat do 3. mesiaca, aby mi co i len krv zobrali??? Mam 36 rokov a hoci sa citim dobre, prekonala som za posledne 2 roky 3 zapaly vajecnikov. Pri poslednom ultrazvuku mi lekar povedal, ze mozem mat problem otehotniet, ba je tu riziko mimomaternicoveho tehotenstva. Doktorka mi na to teraz povedala len tolko, ze jej sa zda vsetko v poriadku. Ako a kedy prebehli prve vysetrenia u vas? Dakujem za odpovede - velmi pomozete.

dd

hmm..ja ked som zistila, ze som tehotna, tak som bola asi na zaciatku 6.tt, hned som bola u gynekologicky a ta mi dala termin o dva tyzdne, aby som prisla na vysetrenie..tak som bola v 8.tt, tam ma vysetrila aj rukou, ale aj ultrazvukom ma pozrela..v 11.tt som bola na dalsie vysetrenie + prve odbery..

datelinka

v prvom trimestri sa aj tak veľa toho nedá robiť. ultrazvukové vyšetrenie je najlepšie absolvovať až v 10. týždni, krvné vyšetrenia až v 16. týždni.
ak nemáš žiadne ťažkosti a jedná sa o vnútromaternicové tehotenstvo, tak si pokojne prežívaj tieto dni. v prvých týždňoch má hlavné slovo matka príroda, nie lekári. veľa šťastia.