Fitnescentrum a tehotenstvo

Príspevok v téme: Fitnescentrum a tehotenstvo
fitneska

Všetkých vás srdečne zdravím. Chcela by som sa spýtať, ako je to s cvičením počas tehotenstva? Pravidelne tri krát do týždňa navštevujem fitnscentrum. Tam posilujem celé telo a sem tam idem aj na step alebo aerobik. Teraz som však tehotná, v druhom mesiaci. Myslíte, že takéto cviky sú vhodné aj počas tehotenstva? Ďakujem za odpoveď

Uvanda

Ahojte,
Cvicenie v tehotenstve je skvela vec. Pomaha ti vyhnut sa unave.
V prvom rade je dolezite, ci zacinas az teraz, ked si ostala tehotna, alebo si cvicila pravidelne aj pred tehotenstvom.
Ja som pri prvom dietati kazdy den cvicila drepy, vykopavala nohy, tancovala, do urciteho casu robila aj brusaky, neskor aj spinning a moj gynekolog mi po porode povedal, ze este nevidel prvorodicku takou rychlostou porodit. S mojim synom sme az doteraz silny tim. On je tiez velmi huzevnaty a uz od 15 mesiaca sme nepouzivali kocik. Bicyklovat sa naucil po 2. roku a odvtedy je zanieteny cyklista. teraz sme mu kupili hokejisticke korcule a ked budeme mat viac casu zacneme sa tomu venovat.
Tym som chcela povedat, ze cvicenie, ak si sa nezacala po 100 rokoch hybat, vyrazne prospeje tebe (aj do krasy), tvojmu dietatku (bude tiez aktivne)a v neposlednom rade aj tvojmu porodnikovi :)
Ja teraz prezivam 2. tehotenstvo. Mozno nejaky 6. tyzden. Zatial mi vsak byvalo dost nevolno. Uz to pomaly ustupuje, tak hura na beziaci pas. Doteraz som aktivne behavala a nevidim dovod preco by som v tom mala prestat, ak sa citim fajn. Treba to len brat ako lahky jogging a nie pripravu na maraton.
Pozdraviujem vsetky tehulky. Zdravo sa stravujte, vyvarujte sa kave, alkoholu, cigaretam, pohybujte sa a viete, ze pre svoje dietatko robite maximum.

majdalenka

zuzula pekne si to zhrnula. tiež som takmer počas celého tehotenstva cvičila a cítila som skvele. nemali sme žiadny problém. skôr nám to pri pôrode pomohlo. no chcem poukázať aj na cvičenie iných svalov, než bežne precvičujeme. svaly panvového dna. upozornila ma nato jedna mamička, s ktorou sme boli spoločne v pôrodnici.
pre svoje zdravie by sme pri bežnom cvičení tiež na ne nemali zabúdať, pretože počas pôrodu dostanú riadne zabrať. a keď ochabnú, môže nastať aj inkontinencia. panvové svaly môžete precvičovať Kegelovymi cvikmi, alebo si môžete zaobstarať šikovnú vec, ktorá bude čiastočne cvičiť za vás - pelvic toner. ja som lenivec. :) pred nedávnom som si pelvic kúpila. dá sa zohnať cez net od merien.

zuzula12

Ahoj fitneska ... ja som tiez v druhom mesiaci, ale uz s tretim babatkom. Kedysi som robila fitnes, a odvtedy aktivne sportujem takmer denne. Pri prvom dietati som prestala cvicit dva tyzdne pred porodom, pri druhom na konci 7. mesiaca. Teraz chodim cvicit tiez.

Dolezite je, aby s pocuvala vlastne telo. V prvom trimestri je dolezite telo neprehriat - to znamena ziadne potenie na stepperi, mozno si dat lahky bicykel alebo chodzu. Co sa tyka posilovacich cviceni - zniz vahy aspon na polovicu. Ruky mozes cvicit v pohode ako doteraz, Chrbat a prsia - tam vyuc cvicenia, kde sa ti napina brucho. Pri nohach su lepsie cviky v sede (okrem roznozovacik), drepy na zaciatku tehotenstva len v sirokom rozostupeni so spickami vytocenymi von. Mozes robit aj lahke brusaky - iba s vlastnou vahou.

Urcite neposiluj castejsie ako 3x do tyzdna, chodza je dobra kazdy den. Ak pocitis akukolvek bolest, pichnutie alebo sa zadychas, prestan cvicit.

Neber tieto rady odo mna ako od lekara, no ja som bola prve dve tehotenstva pod dozorom instruktora - citila som sa vyborne!

Draz sa!

sob rudolf

Milá fitneska, tých ale vo vete "Môžeš cvičiť, ale" je veliký kopec. Poznám mnoho žien, ktoré cvičili do vysokého štádia gravidity a boli v pohode, no potvorka štatistika vždy niekde zahapruje a... nedaj bože problém.Tvoj týždeň gravidity je ešte veľmi malinkatý, bábo sa ešte len ubytovalo, nedá sa predpovedať, aké to bude ďalej, navyše sa zdá, že si tehotvá po prvýkrát a nevieš čo presne ťa čaká (aj keď to je ťažké predpovedať aj pri mnohých tehotenstvách u tej istej ženy:)) Ale ak to nemám dramatizovať, zhrniem to celé asi tak, že by si sa skutočne nemala presiľovať, silové cvičenia (anaeróbne) by som vylúčila úplne. Pre tehotnú ženu je obrovské plus ak zostane aktívna, no myslím, že to by sa malo držať skôr v rozmedzí udržovať sa sviežou, tonizovanou a pohyblivou, nie prípravy na olympiádu, to vieš aj sama:)). Tiež navštevovať pravidelne preventívne prehliadky a zásadnejšie eventuality konzultovať so svojim gynekológom. Prajem veľa šťastia.

fitneska

Keď práveže tie názory sa rozchádzajú, preto si to chcem uceliť. Gynekologička povedala, že tehotenstvo prebieha bez komplikácii, a nevidí dôvod, prečo by som nemala cvičiť. Vraj sama uvidím či mi to vyhovuje alebo nie. Avšak tu nejde len o mňa. Nie? Preto sa chcem spýtať niekoho, kto to zažil na vlastnej koži. Ale nebudem to siliť, určite nie. Myslím že tých pár mesiacov by som bez posilňovne vydržala :D

tapinka

tak samozrejme ze nie,taketo cviky mozu ublizit plodu,treba sa poradit so skusenym odbornikom,nieco najst na nete,dobre ze su brusne tance