Neviete mi náhodou niekto povedať, či môžem mať najskôr svadbu na úrade, a potom, napr. o rok - dva v kostole? Obe svadby v ramci SR a s tym istým muzom :). Alebo kde by som mohla tieto informacie získať?
tinnuska, ja si myslím, že už neskôr ani nespravíte tú veľkú svadobnú hostinu. stále bude do čoho investovať a keď našetríte, pôjdete niekam na dovolenku alebo si niečo väčšie kúpite.
spravte si teraz malú svadbu v kostole a ak sa vám bude ešte neskôr chcieť, urobíte väčšiu hostinu. stanovíte si termín na výročie sobáša a možno to bude pre vás pekné pripomenutie toho krásneho okamihu, keď ste oficiálne splynuli v jedno.
tento spôsob chceme zvoliť hlavne kvoli peniazom...
zijeme spolu uz 2 roky a svadbu chceme kvoli papierom.. nic nas nesuri, ale chceli by sme byt uz par aj na papiery.... a potom neskor, ked bude vlastne byvanie, tak taku normalnu svadbu - saty, hostina.... táto svadba na urade by bola len o dvoch svedkoch, nejaky pekny kostym, ziadne saty a spolocna vecera s rodinou....
Nechapem ak chces svadbu v kostole, naco ti je aj civilny sobas. Nie je to zbytocne? Za komunizmu to bolo tak, ze musela si mat aj na urade svadbu, inak sobas v kostole neplatil. Ale dnes sa to uz uznava. A to ze svadbu v kostole uz aj s dcerou...no neviem co na to knaz, asi nadseny nebude. A mozno dnes je to uz vsetko jedno a svadba v kostole uz nie je o tom o com by mala byt. Ale asi je to moderne a ludia co sa beru v kostole ani nemaju zakladne sviatosti a ani nevedia co sa v kostole robi a v zivote tam neboli. Poznam viacej parov z okolia.
mám taký pocit že teraz je to jedno, oba obrady sú štátom uznavané..už sa to nejako tak urobilo,...ale su ludia ktorí maju len civilny a su takí co maju len v kostole....len za komunizmu sa to tak delilo tusím a aj to v kostle bol zväčša v tajnosti...ak si veriaca odporucam kostol..romantickejsie a aj ateistka tak na urade
Moj bratranec a tak zenil....najprv mali svadbu na urade len so svedkami (babo bolo na ceste) a po case ked si nasetrili na mensiu hostinu, tak sa vzali v kostole