Psychika-rozdielny tlak doma a u lekára

Príspevok v téme: Psychika-rozdielny tlak doma a u lekára
Lucio78

máte s tymto skusenost, meranie tlaku u lekara na ortutovke cca 160-95, na svojom digitalnom 180-100. teda -vysoky tlak. Meranie doma v pokoji na tom digitalnom nesutale v norme,okolo 115-80.(tymto pokusom zistene,potvrdene ze digit.tlak.je ok,funkcny) Je to asi psychika.Máte niekto podobny problem,a ako sa to da "vyriesit",aby u lekara bol tiez dobry tlak?

teta erika

Ja mam s tym takisto problem. Doma 120 a v ambulanici 140-150. Lekar mi uz kazal ist na nejake vysetrenia ale zase pri ekg je to rychlejsie pretoze sa bojim. Mozno to mam len blok z detstva pretoze som bola casto po nemocniciach. A co s tym robit neviem, skusim si dat nabuduce magnezium a uvidime...

Lucio78

ale zasa-- ked ten tlak je vysoky iba v ambulancii,a potom doma permanentne je ukazkovo dobry(co je moj pripad), tak je potreba psycholog? Ved tu ide asi len o zvysenie tlaku pri neakom strese,co stale nie je.

iva83

denz nemyslim si že je to nejakou činnostou ,mylsim že je to psychika.aj ja sa dokažem natolko vystresovat že mi tlak vyskoči.

iva83

lucio ja mam stym skusenost a ako to riešit neviem.Mam ten isty problem vždy ked pridem k lekarovi mam tlak strašne vysoky a pulz ani nehovorim.Ja chcem navštivit psychiatricku ambulanciu,lebo som pobehala rozne interne aj kardiologicke vyšetrenia a všetko je ok.