leto - brigada v zahranici

bella1988

cappy,
jasan to je ine ked idu dve baby...to by som si aj ja davala viac bacha...ako jasne vzdy si treba davat pozor, nenaletiet niekomu a podobne...sak ja som sa tiez hrozne bala...mna na to tiez frajer nahovoril :D a som mala ine obavy...a to este ked sme tam cestovali sme v anglicku prestupovali na druhy let a sme na letisku cakali asi 15 hodin cez noc tak to bolo asi najhorsie na tom vylete :D
a inak s tou anglinou sa neboj...ja som sa tiez hrozne hanbila prve dni nieco po anglicky povedat :D ale bohuzial kedze som robila casnicku tak som bola donutena...a po case som uz bola taka zvyknuta ze som niekedy aj na frajera zacala po anglicky hovorit :D

cajik

Ja by som chcela tiez chyznu, sice po anglicky viem dobre. A chceme ist traja tak to asi o to tazsie sa bude hladat, ale verim ze nieco najdeme :)

bella1988

no suhlasim s tebou ze grecko je nadherne, bola som tam uz niekolkokrat a stale mi nestacilo :)

no tak ja ti odporucam to Jersey...skus si to kuknut na nete nieco o tom ostrove...je to krasa...sama zelen, krasne plaze, a sice nie je tam more, ale ocean :) ktory je ale sakramentsky studeny apson pre mna :D som sa tam asi dvakrat kupala ale to neni take vyhriate ako more...predsa len ocean je ocean :D ale inak tam bolo krasne :) ludia strasne mili, srdecni...prve dni sme sa bali si nechavat veci drahsie v stane predsa len tam hocikto moze prist lebo stan sa neda zamknut, ale potom sme zistili, ze to nie je ako na Slovensku :D fakt len same dobre skusenosti :)

cappy

inak ja som na tu agenturu prostaff pozerala...a hladam info nejake blizsie na nete, ze aka je...ale clovek musi mat aj trochu stastia pri tom, pri hladani prace

povodne som cchela vyskusat to workandtravel usa, ale nikto sa do toho nejak nehrnie, lebo mame momentalne bakalarsky rok...ja by som chcela hlavne kvoli anglinctine..potom som ansala ten isty program na Maltu, ale prilis drahe nakadly a malo zarobku

ja by som takisto chcela grecko alebo spanielsko ..najlepsie asi chyznu, ekdze na vaic si netrufam, lebo ani neviem na akom stupni mam svoju super gramaticku anglictinu :D ...ale na blint by som si azse netrufla..bella, ty si aspon chlapa mala pri sebe :D ...ale ekd chcu ist dve baby, to je horsie :D

cajik

lebo je tam teplo a pekne :) akurat sa netesim na tie velke chrobaky ktore zalezu aj do postele :D
ale ked mi niekto odporuci aj nieco ine tak sa nebranim, len nech je to pri mori v teplucku :)

bella1988

ahoj, takze ja som bola s priatelom pred rokom cez leto brigadovat na anglickom ostrove Jersey ( ten ostrov neni moc znamy ale je to tzv. ,,danovy raj" ). My sme tam isli na blink , cize sme nemali nic predom vybavene okrem ubytovania - a to bolo v stanoch, pretoze ine ubytovanie je tam strasne drahe a velmi tazko sa zhana. ale bolo to v prijemnom kempe. prve dni sme behali po ostrove po vsetkych restauraciach a pytali sa na robotu, rozdavali zivotopisy a potom uz len cakali ci sa niekto ozve...a ozval. bolo nas tam dokopy asi 6 zo slovenska partia a vsetci si v pohode nasli robotu. a bolo to asi najlepsie leto v mojom zivote :)
ja osobne by som agenture nedala ani korunu...moji znamy to iste leto ako my sli tiez do anglicka cez agenturu...stalo ich to strasne peniaze, a ta agentura im vybavila robotu v Mcdonalde, kde ale nabral hrozne vela ludi takze robili asi jeden dva dni v tyzdni par hodin...takze si nakoniec aj tak museli zhanat nejaku robotu sami ked tam uz boli...
my sme si nasli lacne letenky a na zaciatok asi 10tisic na ubytovanie jedlo a podobne a uplne v pohode sme vystacili do prvej vyplaty...takze to je moja skusenost...ja ti agentura neodporucam...ja viem ze ist na blink je riskantne ja som sa tiez bala a teraz nelutujem a isla by som hned znova keby sa dalo :) takze dufam ze som ti pomohla ahoj