Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mate niekto dve priezviska???

Príspevok v téme: Mate niekto dve priezviska???
malunka

S priatelom planujeme spolocnu buducnost. Nedavno pri peknej romantickej debate nadhodil, aku bude zniet moje meno s jeho priezviskom. A tu je moj problem! Nepaci sa mi predstava, ze stratim svoje meno s ktorym som prisla na tento svet a budem zrazu niecia ina. Navyse, dnes sa vsetci rozvadzaju a ak to postihne aj mna, bude to potom dost komplikovane. Nasi su rozvedeny a mama teraz musi mat otcove priezvisko, lebo keby ho zmenila, bolo by to dost vybavovani, ale hlavne komplikacie v praci. Priatela to trochu asi sklamalo a tvrdi, ze uz vopred odstavujem akoby nas vztrah na zanik a pripravujem vopred vsetko, co by som mohla riesit ak by sa to stalo, pritom nie je iste, ze sa to stane. Pripustil moznost spojeneho priezviska, ze by som mala aj rodne aj s pomlckou jeho. Neviem ako to ale v praxi funguje. Nemozem sa predsa potom predsa vsade podpisovat s dvomi. Mate niekto skusenost s takym menom?

datelinka

jajka, nemajú štvorpriezviskové deti. pri uzatváraní manželstva je potrebné dohodnúť sa, aké bude priezvisko spoločných detí v ženskom a mužskom tvare.

Deee

aj ja som mala niekedy taky nazor, ze naco preberat priezvisko a take tie feminsticke zvasty, ja som prebrala priezvisko po manzelovi, ale poznam aj muza, co si zobral manzelkino priezvisko, podla mna je fajn ked maju manzelia jedno meno, utvaraju predsa rodinu a potom aj deticky su spolocne a maju ich meno a nie maminkino-tatinkovo

bingham

hehe usiko....ty rebelka... :DDD....no niekto to musel schytat...tak su to zeny... :DDD....to by ma nenapadlo...ze aj tu sa da pisat o diskriminacii

usiko

v pohhodke, mam par studentiek, dospelych, co maju priezvisko po manzelovi a sucasne aj vlastne.....

...ja ked sa vydam, necham si vlastne a pripojim manzelove, uz som sa s nim o tom bavila......mam uz cez 30 a predstava ze sa budem volat inak po 30 rokoch sa mi nepaci......nevidim zmysel v preberani priezviska po manzelovi...ja predsa nebudem nikomu patrit, takze nevidim dovod, preco by som mala mat zrazu ine priezvisko...pripada mi to ako podriadovanie sa starocnym prezitkom a hlavne podriadovanie sa zien muzom.....

...dalsia vec, preco muzi nepreberaju po sobasi priezvisko po manzelke? je to podla mna diskriminacia a ponizovanie zien...viem, ze ma mnohe odsudite, ale je to moj nazor a na odsudzovanie som na tomto fore uz naozaj zvyknuta....

mary-anne

noo, nad tymto som uvazovala aj ja. ja si chcem nechat svoje priezvisko, lebo sa mi velmi paci, je take ojedinele a bohuzial,nejako nam nas rod upada, same baby sa rodia :)) sice nad vydajom zatial neuvazujem, ale AK by sa stal zazrak a ja by som sa vydala, tak by som si dala dve priezviska :)

Deee

sama musis vediet, aj ja som si chcela nechat svoje povodne priezvisko, nakolko je na Slovensku dost zname, ale napokon som si povedala, ze budem manzelova a nebudem sa trapit dvoma menami