ahojte.. chcela by som od vas radu.. posledny cas, som dost deprimovana.. uz rok mam priatela.. a moji pribuzni si myslia, ze prave to mi sposobuje depku.. moj priatel mi toho dost vela toleruje.. a preto viem, ze si k nemu toho mozem vela dovolit.. a preto si vsetko zlizne on.. stale sa vyvrsim len na nom ked som nervozna.. teraz uz 4den lezim v posteli chora, vcera mal prist za mnou pozriet ma, no povedala som mu aby nechodil, pretoze ho nechcem nakazit. dnes som mala u nho spat a pomoct na jednom plese.. lenze pre chorobu nemozem.. on ale vsak ide.. som z toho velmi deprimovana, zase si to odniesol on, nakricala som na nho, aby mi dal nejaku radu.. no on mi povedal ze mi ziadne rady uz neda, pretoze neviem si ich vazit.. a je to tak.. proste zaklapla som NB a rozplakala som sa.. je mi to vsak velmi luto, potrebujem vsak nejaku dobru radu, co robit, aby som si vztah udrzala.. na priatelovi mi velmi zalezi a trapi ma ze mu tak ublizujem... parkrat som mu uz dala koniec, no bolo mi to luto:(.. ak ma niekto nejake skusenosti.. prosim fakt chcem iba dobre rady.. :( co dalej??
Co mam este robit??:(((
mate pravdu.. ja sa ucim na vlastnych chybach..
musis od neho zazit facku od zivota a potm sa mozno uvedomis .. ale moju radu neber v zlom ..ale je to tak .. ty sa jednoducho nepoucis a musi ta naucit zivot sam
Skus pocuvat... Muzi hovoria priamo. Je to jednoduche.
hmm.. kocky asi mate pravdu... ja si vsak svoje ciny plne uvedomujem a je mi to luto ze takemu chalanovi ublizujem. a preto sa chcem velmi zmenit... dufam vsak, ze vo mne nie je dalsi clovek, ktory mi to chce pokazit..:(
Marienkaa, sadni si raz s praitelom, za vsetky hluposti sa mu milo, ale nie vtieravo ospravedln a pred nim vyslov zaväzujucu myslienku, ze to vsetko chces zmenit. Snaz sa na ten zavazujuci okamih casto mysliet, aby sa Ti dostal nielen do vedomia, ale aj podvedomia, ktore Ta zrejme nabada k tomu, aby si sa "vyvrsila" na nom. Skus sa ovladat a v tazkej chvili sa k nemu pritul a snaz sa nasilu usmiat, mysliet pozitivne. Nauc sa ovladat svoje telo i mysel. A vaz si takeho muza, ktory Ta za take spravanie este neposlal kade lahsie.
pise ze vie ze si moze k nemu vela dovolit, a preto to robi. klasika. ked bude mat hazlika, k nemu si to nedovolí.
To nejde tak ze jej napisete kontroluj sa.
Chapem ze to ked cloveka chyti ten stav nejde to.
Moze to byt nezvladnutim emocii , a to ked clovek ma tu emocnu nestabilitu tak sa to nenauci len tak. Na to su aj lieky, alebo trenuj asertivitu.
tak sa kontroluj a vaz si ho, chovaj sa slusne
začni sa viac kontrolovať, nie si zvieratko, aby si nevedela kontrolovať svoje správanie..hovoríš, že ti na priatelovi záleží, nemal by byť teda tou osobou, pri ktorej sa budeš cítiť dobre? Btw. ja bývam tiež nervozna a mojkanie sa v posteli s mojou polovičkou , niečo dobre pod zub mi na to veeelmi pomáha:)