Poruchy sluchu

lako

Mám problém,ten spočíva v tom,že sluch mám dobrý,registrujem aj tiché zvuky,ALE niekedy sa mi stáva že sluchovo nerozoznám hovorené slovo,hlavne keď niekto rýchlo hovorí,v TV napr.,a preto mám aj problémy konverzovať v cudzom jazyku (angl.),uprednosťujem písomný prejav.Kto mi poradí? Ďakujem

kiki

Mam podobny problem ako ajka,nosim nacuvaci aparat,chcela by som vediet ci poznate niekoho kto ma otosklerozu a otehotnel.ci sa zhorsi pocas tehotnstva sluch a ci sa narodilo dieta zdrave.dakujeeeem,dufam ze mi niekto doda energiu na tehotenstvo.pretoze nechcem zostat uplne hlucha.

neregistrovana

Jaaaj Ajka prepac,
teraz citam, ze pises v prvom prispevku o aparatoch, ze ich nosis. No vidis, asi ja mam nieco s ocami hihi :-))
OK tak dobre, len ich nos dalej, je dolezite vyuzivat aj zvysky sluchu ktore este mas.
S tou ORL poradnou som myslela iba to, aby si svoju otazku: "Ja len dufam ci nahodou nie je nejaka operacia je jedno aka" polozila odbornikovi tu na tomto webe v Poradni Usno/nosno/krcnej - ked kliknes na menu Poradna. Tam ti urcite odbornik poradi, ci je mozne operovat a ci inac liecit tvoj stav.
Maj sa krasne.

neregistrovana

Ahoj Ajka,
pisala si nizsie v prispevku, ze z pier vies citat len malinko. Citaniu z pier alebo odzeraniu z pier sa da pomoct tak, ze sa naucis ako na to. Citala som, ze Slovensky zvaz sluchovo postihnutych (www.szsp.sk)/ organizuje aj kurzy odzerania. Neviem odkial si. Preto ak mas zaujem o tento kurz, skus mailovat na urad@szsp.sk a informovat sa, urcite ti poradia.
K odzeraniu z pier: je to dusevne narocna cinnost a clovek musi mat na odzeranie aj troska talent. Ake pravidla musi dodrziavat clovek ktory odzera, aj ten ktory rozprava so sluchovo postihnutym si mozes najst na tejto hyperlinke: www.pevnost.com a potom klikni na tento dokument: 15) Na vlastní oči, Věra Strnadová, ČDS, 2002. Pevne verim, ze ti to pomoze. Aj napriek tvojej znacnej strate sluchu mozes urobit nieco preto, aby si pohodlne dostudovala a nemusela sa trapit. Samozrejme odzeranie ti ulahci komunikaciu vsade, aj v buducnosti.
Okrem toho, neviem, ci pouzivas nacuvaci pristroj? Nepisala si nikde ci hej alebo nie. Neodporucali ti ho?
Zatial pa.

ajka7895

Ahoj ohľadom toho čo si mi radila (ORL - odzeranie z pier)môžeš mi viac napísať o tom kurze? pípadne niečo viac ak vieš?
Vopred ďakujem.

neregistrovana

"aminoglykosidy – skupina antibiotik, vyhrazených obv. pro závažnější infekce způsobené gramnegativními bakteriemi. Ve vyšších dávkách mohou poškodit vnitřní ucho a sluchový nerv - ototoxické (jedovaté) působení. Např. STREPTOMYCIN, gentamicin, amikacin, neomycin, tobramycin ..."
Tolko som nasla na jednom ceskom webe. Inac moja najlepsia kamoska ohluchla v detstve prave po injekciach streptomycinu, nepocuje hovorene slovo ani s nacuvacim pristrojom. Je nepocujuca a komunikujeme posunkovou recou. Tym som ta ajka7895 nechcela nastrasit, ale mozno je niekedy lepsie vediet, ze clovek nie je sam s podobnymi problemami a podobnymi pricinami problemov. Inac ohladom moznosti nejakej operacie sa mozes obratit aj na odbornika v ORL poradni - na tejto stranke v sekcii Poradna. Mozno by ti zatial pomohli nasluchadla a kurz v odzerani z pier, ulahcilo by ti to aj studium v skole. Samozrejme pri tvojom odzerani musia iste pravidla dodrziavat aj ucitelia - inac je to pre teba zbytocne. Ak ta to zaujima, napisem viac.
Drzim ti palce a vsetko dobre zelam v tvojom zivote. Papa