ahojte.Mam poruchu sluchu nie je vrodena,ale po pozití antibiotík(streptomicín) v dojčenskom veku.Vysetrenim sa zistilo že mam poskodene vnutorne ucho.Zatial nosím aparaty ale aj bez nich pocujem na 50%.Da sa mi este nejako pomoct?vopred dakujem.
Poruchy sluchu
Mám problém,ten spočíva v tom,že sluch mám dobrý,registrujem aj tiché zvuky,ALE niekedy sa mi stáva že sluchovo nerozoznám hovorené slovo,hlavne keď niekto rýchlo hovorí,v TV napr.,a preto mám aj problémy konverzovať v cudzom jazyku (angl.),uprednosťujem písomný prejav.Kto mi poradí? Ďakujem
chcem sa spytat berie niekto tabletky TANAKAN?ak hej tak pomahaju vam?
ahoj rene mas taky isty problem ako ja?
ahoj ajka rad by som sa s tebou skontaktoval
Jaaaj Ajka prepac,
teraz citam, ze pises v prvom prispevku o aparatoch, ze ich nosis. No vidis, asi ja mam nieco s ocami hihi :-))
OK tak dobre, len ich nos dalej, je dolezite vyuzivat aj zvysky sluchu ktore este mas.
S tou ORL poradnou som myslela iba to, aby si svoju otazku: "Ja len dufam ci nahodou nie je nejaka operacia je jedno aka" polozila odbornikovi tu na tomto webe v Poradni Usno/nosno/krcnej - ked kliknes na menu Poradna. Tam ti urcite odbornik poradi, ci je mozne operovat a ci inac liecit tvoj stav.
Maj sa krasne.
Ahoj Ajka,
pisala si nizsie v prispevku, ze z pier vies citat len malinko. Citaniu z pier alebo odzeraniu z pier sa da pomoct tak, ze sa naucis ako na to. Citala som, ze Slovensky zvaz sluchovo postihnutych (www.szsp.sk)/ organizuje aj kurzy odzerania. Neviem odkial si. Preto ak mas zaujem o tento kurz, skus mailovat na urad@szsp.sk a informovat sa, urcite ti poradia.
K odzeraniu z pier: je to dusevne narocna cinnost a clovek musi mat na odzeranie aj troska talent. Ake pravidla musi dodrziavat clovek ktory odzera, aj ten ktory rozprava so sluchovo postihnutym si mozes najst na tejto hyperlinke: www.pevnost.com a potom klikni na tento dokument: 15) Na vlastní oči, Věra Strnadová, ČDS, 2002. Pevne verim, ze ti to pomoze. Aj napriek tvojej znacnej strate sluchu mozes urobit nieco preto, aby si pohodlne dostudovala a nemusela sa trapit. Samozrejme odzeranie ti ulahci komunikaciu vsade, aj v buducnosti.
Okrem toho, neviem, ci pouzivas nacuvaci pristroj? Nepisala si nikde ci hej alebo nie. Neodporucali ti ho?
Zatial pa.
Ahoj ohľadom toho čo si mi radila (ORL - odzeranie z pier)môžeš mi viac napísať o tom kurze? pípadne niečo viac ak vieš?
Vopred ďakujem.
"aminoglykosidy – skupina antibiotik, vyhrazených obv. pro závažnější infekce způsobené gramnegativními bakteriemi. Ve vyšších dávkách mohou poškodit vnitřní ucho a sluchový nerv - ototoxické (jedovaté) působení. Např. STREPTOMYCIN, gentamicin, amikacin, neomycin, tobramycin ..."
Tolko som nasla na jednom ceskom webe. Inac moja najlepsia kamoska ohluchla v detstve prave po injekciach streptomycinu, nepocuje hovorene slovo ani s nacuvacim pristrojom. Je nepocujuca a komunikujeme posunkovou recou. Tym som ta ajka7895 nechcela nastrasit, ale mozno je niekedy lepsie vediet, ze clovek nie je sam s podobnymi problemami a podobnymi pricinami problemov. Inac ohladom moznosti nejakej operacie sa mozes obratit aj na odbornika v ORL poradni - na tejto stranke v sekcii Poradna. Mozno by ti zatial pomohli nasluchadla a kurz v odzerani z pier, ulahcilo by ti to aj studium v skole. Samozrejme pri tvojom odzerani musia iste pravidla dodrziavat aj ucitelia - inac je to pre teba zbytocne. Ak ta to zaujima, napisem viac.
Drzim ti palce a vsetko dobre zelam v tvojom zivote. Papa