ATB Azatril mali ste nežiaducé učinky,alebo pomohol vám?

Príspevok v téme: ATB Azatril mali ste nežiaducé učinky,alebo pomohol vám?
žofia

Dostala som od lekára antibiotikum Azatril.Pýtal sa ma či som už mala podobné,či som nemala nežiaduce učinky.Ja neviem,presne ktoré lieky ešte do tej skupiny patria,no od niektorých mi pobolievalo brucho,ked som aj brala Nutrolin.Už sa normálne bojim od nových liekov.Ako sa dá zisťiť na aké zloženie je človek alergický?Len ked to vyskuša,alebo dá sa aj dopredu vylučiť nejaké lieky laboratornimi testami?Odkiaľ viete dopredu povedať lekárovi,či znášate ten liek či nie?

ivana45

tpch, myslim, ze tvoja odpoved pre jana je zjednodusena. Viem si predstavit indikaciu ATB pri tych priznakoch.
Ale nachcem sa hadat. Prestoj kratky, tazky tyzden pred nami. Mier.

ivana45

"Odkiaľ viete dopredu povedať lekárovi,či znášate ten liek či nie?"

Lekar sa vacsinou pyta, ci uz nemas s danym liekom skusenost. Ak nemas a otazka znie atak, ako si napisala, tak spravna odpoved znie: Neviem.

Dopredu sa testuje len injekcne podavany penicilin. Myslim, ze by sa dalo laboratorne DOPREDU testovat aj ine, nedoplatila by si sa a narobila by si sa zhananim labaku, ktory by to urobil.

tpch1

jak, ked mas suchy drazdivy kasel, tak nemas CO odkasliavat, takze lieky na odkasliavanie ti nepomozu. Suchy, drazdivy, neproduktivny kasel sa tlmi.

jan

Mám suchý dráživý kašel a tiež mi lekár predpísal Azatril a Korylan,ale pri prečítaní tiež neviem či mám užívať Korylan keď je uvedené,že kašeľ potláča a nepodporuje vykašliavanie.Užil som dvojitú už štvrtú dávku Azatrilu ako nariadil lekár ,ale zdá sa,že nepomáha a nemôžem stále odkašliavať.Ako sa mám zbaviť nepríjemného kašľa,alebo ako napomôcť lepšie odkašliavať. Ďakujem jan